Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Skupina dětí z Prahy se opila tolik, že někteří nemohli ani chodit, zbytek utíkal před policí

Teenageři
Teenageři
Foto: Pixabay

Praha - Pražští strážníci v posledních dnech několikrát vyjížděli k opilým dětem. V pátek jich asi dvacet popíjelo v parku na Černém Mostě a zachytily je při tom kamery. V pondělí zase nadýchala skupinka na Palackého náměstí.

Letní počasí je pro různé oslavy jako stvořené, přibývá proto také nezletilých pod vlivem alkoholu. V pátek zasahovali policisté na Černém Mostě, kde v parku popíjelo asi 15 dětí.

Nejdříve si strážníci všimli mladíků a dívek, kteří s lahvemi piva a vodky vesele dováděli na lavičkách. Dva chlapci nadýchali do půl promile alkoholu.

O dvě hodiny později řešili stejní policisté ještě otřesnější případ. Jen za rohem našli v parku další skupinku nezletilých opilců. Na místo je přivolal operátor kamerového systému, který také policii ukázal video.

Ze záběrů je jasné, že některé děti nemohly ani chodit a podpírali je kamarádi. "Mládež, pokud byla schopná chůze a běhu, se po spatření strážníků dala na útěk. Strážníkům se je ovšem podařilo dostihnout a postupně přivést zpět na místo," popsal policejní mluvčí Jan Čihák.

Sedm dívek a tři chlapci pak nadýchali do jednoho promile alkoholu. "Všechny opilé výtečníky si následně převzali jejich zákonní zástupci," doplnil Čihák.

Další případ řešili strážníci v pondělí na Palackého náměstí, kam museli dokonce volat záchranku. "Když hlídka přijela na místo, dělala třem dívkám a jednomu mladému muži společnost i nedopitá láhev vodky," uvedl mluvčí.

Všichni čtyři nezletilí se přiznali, že jim ještě nebylo 18, zároveň ale tvrdili, že alkohol nepili. Ukázalo se, že lhali - tři z nich popíjeli už na rodinné oslavě a pak se rozhodli s párty pokračovat. "Děti si následně převzala záchranná služba a převezla je do jedné z pražských nemocnic," dodal Čihák. Všechny události řeší dále policie i odbor sociálně právní ochrany dětí.

Témata:  děti alkohol

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy