Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Musím se s mířit s podpisem, ale nikdo pořádně nic neví. Posteskla si Bradáčová kvůli kauze s policí

Lenka Bradáčová, česká státní zástupkyně, od 30. července 2012 vrchní státní zástupkyně v Praze. Od března 2008 pak působí ve funkci prezidentky stavovského sdružení Unie státních zástupců České republiky.
Lenka Bradáčová, česká státní zástupkyně, od 30. července 2012 vrchní státní zástupkyně v Praze. Od března 2008 pak působí ve funkci prezidentky stavovského sdružení Unie státních zástupců České republiky.
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Proti chystané reorganizaci policie vystupovala mimo jiné také pražská vrchní zástupkyně Lenka Bradáčová. Ta tvrdí, že se musí smířit s tím, že ji ministr vnitra Milan Chovanec podepsal, o celé věci ale prý nikdo pořádně nic neví.

Bradáčová podle svých slov nemůže vyslovit kvalifikovaný souhlas, protože do dnešního dne žádný nástin reformy neviděla. Na jednání Bezpečnostní rady státu, na které byla přítomna, sice dostali několikastránkovou informaci, Českému rozhlasu ale sdělila, že materiál byl velmi obecný.

"Nebyly tam žádné věcné a konkrétní teze, z nichž bych se dozvěděla, jakým způsobem budou útvary sloučeny, kdo bude v jakých pozicích velet a jaký bude vztah řídících orgánů tohoto útvaru ve vztahu ke státnímu zastupitelství," uvedla.

Podle ní je také podstatné, aby se tyto teze promítly do interních, legislativních aktů policejního prezidia. Zajímá jí také, jak policejní orgány budou fungovat po spuštění reorganizace. V současné době totiž neví, na koho se bude obracet od prvního srpna, až se reorganizace spustí. "Vím, že mým partnerem má být nově zřízený útvar, kdo mu bude velet, to nevím," posteskla si.

"Pro mne je důležité, zda na místech partnerů pro stání zástupce budou sedět ti, kdo jsou kompletní a kdo si vědí rady s trestním řízením," dodala Bradáčová.

Témata:  Lenka Bradáčová Policie ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy