Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš bude dělat trenéra nároďáku a zvedne porodnost. Komárek spustil svým výrokem ostrou reakci

Martin Komárek
Martin Komárek
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha/Brno – Národní týmy České republiky, ať už mluvíme o tom fotbalovém nebo hokejovém, letos nemají dobrý rok. Bývalý novinář a poslanec hnutí ANO Martin Komárek, se zamýšlí, čím to je. A situaci českého sportu srovnává se situací celého státu. Reakce přišla obratem.

„Přátelé, neberte to jako reklamu na jedno hnutí. Nemůžu se ale zbavit myšlenky, že zaostávání našeho fotbalu, hokeje i státu za vyspělým světem má společné příčiny: Neschopné manažery a korupci už od žákovského věku," zhodnotil příčiny neúspěchů sportovců i politiků Komárek na sociálních sítích.

„Tak budem fotbal řídit jako firmu," navrhl jeden z diskutujících. „A víte, že by to bodlo?" zalíbil se tento nápad poslanci hnutí ANO.

Na Komárkova slova zareagoval také brněnský politik hnutí Žít Brno a náměstek primátora Matěj Hollan. „Ale tak to je snad samozřejmý, že až Babiš skončí v opozici ve žvanírně, že pude rači dělat trenéra nároďáku a vyhrajeme pod jeho vedením, co se dá, to se snad předpokládá samosebou. A krom toho ještě na stará kolena jen tak, aby se neřeklo, osobně zvedne porodnost," rýpnul si do Komárka i jeho stranického šéfa.

Naráží tak na prohlášení ministra financí, který před několika dny pro média uvedl, že pokud by jeho hnutí nevyhrálo volby a skončilo v opozici, z politiky raději odejde. „Nemohu sedět ve žvanírně, kde si někteří hrají na demokracii," tvrdil Andrej Babiš.

Témata:  Martin Komárek Hnutí ANO Matěj Hollan

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy