Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD nechce slibovat modré z nebe? Představí novou kampaň

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha/Olomouc - ČSSD v sobotu představí kandidáty do podzimních krajských a senátních voleb. Cílem sociálních demokratů je získat nejméně sedm hejtmanů a senátorů.

V jarní části předvolební kampaně se ČSSD vymezila proti koaličnímu partnerovi hnutí ANO, který by měl být jejím největším soupeřem ve volbách. V narážce na sliby předsedy ANO Andreje Babiše, že chce stát řídit jako firmu, uváděli sociální demokraté, že "stát není firma, je to společenství lidí".

ČSSD slibuje pozitivní a kontaktní kampaň, vymezování proti ANO lze však zřejmě čekat i nadále. "Naši kandidáti rozhodně nebudou na billboardech u dálnic v bílých košilích a s šéfem za zády slibovat modré z nebe či sdělovat banální marketingové poučky," uvedl mluvčí ČSSD Michal Kačírek ve zjevné narážce na billboardy, na kterých se na začátku května objevil Babiš s regionálními lídry hnutí.

Kandidáti ČSSD se mají soustředit na problematiku, kterou mají v kompetenci, dodal Kačírek. Ústřední linkou kampaně bude ohlédnutí za působením ČSSD v čele krajů. "I nadále chceme pokračovat v úspěšném rozvoji krajské samosprávy, udržovat kvalitní zdravotnictví, vylepšovat infrastrukturu, přispívat k bezpečnosti občanů," uvedl.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Volby 2016

Aktuálně se děje

6. května 2024 8:50

Čínských výrobků je tu moc. Von der Leyenová chce s čínským prezidentem jednat o konkurenčním boji

Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová, prohlásila v pondělí, že při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Paříži bude prosazovat spravedlivou konkurenci mezi EU a Čínou, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy