Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za zneužívání předškolaček si muž odsedí si 7,5 roku. Otec dívek o všem věděl

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Muž (51) dostal za zneužívání dvou předškolaček 7,5 roku vězení. Otec (28) dívek odešel od Krajského soudu v Brně s šestiletým trestem, podle obžaloby o všem věděl.

Oběma hrozilo pět až 12 let. Otec se na místě odvolal, státní zástupkyně a odsouzený muž si ponechali lhůtu na odvolání.

Muž podle obžaloby děti sexuálně zneužíval v letech 2013 až 2015, nyní je dívkám pět a sedm let. Podle předsedkyně senátu Andrey Svobodové muž "využil nízkého věku obou dívek a jejich nízké duševní vyspělosti". Podle soudu dívky přiměl k různým sexuálním praktikám, navíc je zneužil i k pořizování pornografie, natáčel si je na svůj mobilní telefon.

Muž se ke zneužívání už dříve přiznal, tvrdil ale, že měl sexuální styk pouze se starší z dívek. Ta podle něj s dotyčnými praktikami souhlasila. Podle předsedkyně senátu Svobodové ale tak malé dítě nemá v takových věcech rozum.

Otec dětí je podle soudu do bytu muže pouštěl samotné i s vědomím, že s nimi muž sexuální praktiky dělá. Zneužívání se podle soudu dopustil formou pomoci, navíc ohrozil mravní vývoj dětí. Podle vypovídající svědkyně dívky do bytu muže i sám vodil.

Dívky trpí posttraumatickou stresovou poruchou a podle předsedkyně senátu si následky ponesou po celý život.

Témata:  týrání a zneužívání dětí soudy

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy