Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvička vyjádřil své nadšení nad pálením koránu v Brně. Přidal se i Hampl

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno – V úterý se v Brně sešli odpůrci islámu, kteří před brněnskou mešitou ukazovali, jak probíhá ramadán počesku – tedy s pivem a vepřovým. Organizátorem byla Iniciativa Martina Konvičky. A právě její hlavní představitel po návratu Brna ještě sedl k počítači a celou věc okomentoval. Své k tomu přidal i jeho kolega Petr Hampl.

„Před brněnskou mešitou asi před hodinou skončila oslava Ramadánu. Pořádali Konvičkovci, ve velkém stylu, včetně guláše s vepřovým, pití piva, módní přehlídky, striptýzu a pálením koránu na závěr. Jak Martin Konvička výstižně prohlásil, svým způsobem to je přenesení války na území nepřítele. V posledních pěti letech si muslimové neustále vymýšlí další a další požadavky, a česká kultura ustupuje. Akce jako ta dnešní jsou skvělým způsobem jak vyjádřit: Na svých občanských svobodách trváme," uvedl ihned po akci na sociálních sítích sociolog a předseda nově vzniklé Alternativy pro Českou republiku 2017.

A své k tomu dodal i Konvička. „Teď jsem dorazil z Brna a dávám šláftruňk. Jsem naprosto, skoro až orgiasticky, nadšen z toho, co po Ramadánu vyvádějí slunka (+ domovní důvěrnice). Jsou POHORŠENI NAHOTOU (...žádná tam nebyla...), prý jsme ZNEVÁŽILI EVROPSKOU KULTURU (...přitom jsme oslavili její nejlepší složky...), OBJEKTVIVIZUJEME ŽENU (... to dělám furt, zejména takhle ke 3. ráno...), a URČITĚ SE STANE NĚCO ZLÉHO," zareagoval na kritiku Konvička.

Neopomněl dodat, že „sluníčkáři" jsou ještě horší než samotný islám. „Puritánství, pokrytectví, ustrašenost ... Vlastně horší věci, než islám. Hlavně že se ta trojkombinace sraček dá omluvit 'tolerancí'," dodal.

Největší kritice čelili účastníci akce především proto, že na místě pálili Korán. Celá záležitost pravděpodobně skončí v přestupkovém řízení, řekl ČTK tajemník městské části Brno-střed Petr Štika, který na akci s policií dohlížel.

Hampl později na sociálních sítích také varoval před rozpínavostí islámu. „Když jsem před rokem upozornil, že počet islámských kolonistů v České republice se v několikaletém horizontu vyšplhá až k jednomu milionu, ťukali si někteří na čelo. V nedávno zveřejněné projekci Evropského statistického úřadu, o které informovaly minulý týden hospodářky, se ale mluví o celých dvou milionech! Byť v delším časovém horizontu," uvedl rozhořčený odpůrce islámu.

Dodal přitom, že jde jen o počty příchozích. „Vedle toho nezapomínejme, že reprodukční chování v islámských komunitách připomíná spíše králíky než ten model, který známe z civilizovaných zemí. Což dohromady znamená, že v tichosti směřujeme k České islámské republice. Samozřejmě v případě, že trend nezastavíme. Prvním krokem musí být okamžité ukončení jakékoliv muslimské imigrace. Jakékoliv," má jasno šéf Alternativy pro ČR.

Témata:  Martin Konvička Petr Hampl Islám

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy