Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič nadýchal přes 3,5 promile. Pak promluvil...

alkoholtester
alkoholtester
Foto: dTest.cz

Praha - Více než tři a půl promile alkoholu měl v dechu řidič, který se ve čtvrtek snažil ujet před hlídkou pražských strážníků. Centrem města se řítil i 140 kilometrů v hodině, strážníkovi na motocyklu ale neujel. A nakonec ani neutekl.

Strážník si muže poprvé všiml ve Vratislavově ulici, jak močí u stromu. Nijak se netajil tím, že je namol opilý a tvrdil, že tady čeká na kamaráda, který mu šel přeparkovat auto. Jenže za chvíli už potkal strážník toho samého muže na nedaleké křižovatce za volantem.

Okamžitě ho proto vyzval, aby vypnul motor, vystoupil z auta a zanechal svého protiprávního jednání. Pro opilce to byl ale signál k sešlápnutí plynu. Strážník na motorce auto brzy dohnal a zablokoval, řidiči se ale znovu podařilo na chvíli ujet.

Prchající nakonec odstavil auto v Braníku. Tam ho policista na motorce dohnal a chtěl opilého muže zadržet. Vzápětí na místo dorazila další hlídka, která strážníkovi se zklidněním muže pomohla. Orientační dechová zkouška prokázala přes tři a půl promile alkoholu v dechu.

"Seberete mi řidičák, dáte mi 11 tisíc pokutu a nazdar, no," myslel si opilý řidič. To se ale plete, za řízení s takovou dávkou alkoholu může jít do vězení. A nejspíš přijde o práci v realitní kanceláři, jejímž autem před strážníkem ujížděl.

Témata:  krimi alkohol řidiči

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy