Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda na orlické přehradě. Dívka zemřela po srážce skútrru s loďkou

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zvíkovské Podhradí - Policie hledá svědky tragické srážky skútru s loďkou na orlické přehradě, která se stala v neděli. Nehodu nepřežila teprve 18letá dívka.

Obě plavidla se střetla na 157. říčním kilometru poblíž zámku Orlík. V době havárie projížděl místem výletní parník.

"Obracíme se na případné svědky události a především pasažéry parníku, kteří by mohli mít fotografické i video záběry, kde by mohli nehodu zachytit, aby se neprodleně spojili s kriminalisty na lince 974 235 320 nebo na lince 158," uvedla policejní mluvčí Kamila Ingrišová Čuřínová.

Poraněná dívka zemřela poté, co byla letecky přepravena do nemocnice. Další dva muži, kteří byli na plavidlech, utrpěli méně vážná zranění. Neštěstí se na přehradě stalo kolem 16:30. Skútr, na němž cestovali dva mladíci, se srazil s pramicí vybavenou motorem. V lodi byl kromě dívky muž (31). Se zraněním byl také převezen do nemocnice. Skútr řídil mladík (19), který byl ošetřen na místě.

Přesný průběh tragické události je nyní předmětem prošetřování.

Témata:  přehrada Orlík neštěstí krimi

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy