Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajemná závěť: V rodině Davida Ratha se opět řeší miliony

Rath přišel k soudu (18.5.2015) bez advokátů a soudce chtěl vysvětlení.
Rath přišel k soudu (18.5.2015) bez advokátů a soudce chtěl vysvětlení.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V rodině bývalého poslance a exhejtmana Davida Ratha panuje pořádné dusno. A nemůže za něj blížící se odvolací jednání v Rathově korupční kauze. Ale i tady jde o miliony.

Jablkem sváru je závěť, kterou krátce před svou smrtí sepsal Rathův otec Ratmír. V ručně psaném dokumentu totiž senior uvedl, že veškerý svůj majetek odkazuje výhradně synovi Davidovi.

Jenže jak upozorňuje MF DNES, David Rath není jedináček - má bratra Michala, kterého obsah otcovy poslední vůle pořádně šokoval.

A podle deníku má Michal Rath pocit, že ho bratr chce okrást. Zesnulý Ratmír Rath totiž prý nikdy nenaznačil, že by hodlal méně známého z bratrů vydědit a vše věnovat Davidovi.

A jde opravdu o hodně - Ratmír Rath totiž dlouhou dobu působil na Blízkém východě, kde měl královský plat. David Rath navíc tvrdí, že více než osm milionů korun, které policie zabavila v souvislosti s korupcí, mu nepatří a že jde o otcovy úspory.

A pokud policie nade vší pochybnost nedokáže, že jde o úplatek, bude muset šťavnatou sumu vrátit. Michal Rath se ovšem odmítá smířit s tím, že by měl dostat jen osminu otcova jmění. Chce polovinu.

Dokonce už se obrátil na soud, který má rozhodnout o tom, zda závěť psaná rukou na kus papíru platí nebo ne.

Témata:  David Rath 1 Ratmír Rath

Aktuálně se děje

3. května 2024 12:05

Ruské jednotky podle HRW popravují ukrajinské vojáky, kteří se vzdávali

Lidskoprávní organizace Human Rights Watch (HRW) tvrdí, že ruské jednotky se dopustily mimosoudních poprav ukrajinských vojáků, kteří se vzdávali a chtěli se dostat do zajetí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy