Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brněnský politik se nechal zbičovat. Kritikům teď poslal ostrý vzkaz o moralizování a prudérnosti

Matěj Hollan
Matěj Hollan
Foto: Česká televize

Brno – Brněnský zastupitel a náměstek primátora Matěj Hollan vyvolal bouřlivou diskuzi poté, co se na sociálních sítích objevilo video, jak kterém se nechává bičovat. Politik se bez mučení přiznal, že na videu je skutečně on, zároveň se omluvil těm, které to pohoršilo. A další reakci přidal s odstupem několika dní.

Hollan k videu uvedl, že náhodou vlezl do hospody na hlavní třídě ve Lvově. A tam servírky bičovali muže, takže to prostě také zkusil. Přiznal ale, že zřejmě nebyl dobrý nápad natočení video zveřejňoval na Facebooku.

O několik dní později se k videu a hlavně k tomu, jaké reakce obdržel, ještě jednou vrátil. „Děkuji všem za reakce k mému poslednímu videu. Samo mě víc potěšily ty, kde mi nadáváte! Taky děkuju za nabídky kvalitního sexu, omlouvám se, ale nevyužiju je. 'Comingouty' jsou vždycky jednodušší v případě, že kolem sebe máte normální lidi, kteří nejsou prudérní a kteří se dokáží bavit bez moralizování a přijímat odlišnosti, které nikomu neubližují, bez toho, aniž by vás ostrakizovali. Třeba když dondete k vašim dom a ti se tomu tlemí," rýpnul si do kritiků a zároveň ocenil reakci svého nejbližšího okolí.

Podobné zkušenosti podle něj nejsou k zahození. „To je nutný základ pro to, když chcete dělat témata jako pomáhání bezdomovcům, psychicky nemocným, závislákům, když chcete řešit pomoc týraným ženám, prostitutkám, gamblerům a podobně," vysvětluje brněnský politik, který se vyjmenovaným tématům dlouhodobě věnuje.

„Dlouho jsem přemýšlel, jestli mám na FB řešit témata, jako když někdo začne skandalizovat někoho, že točil péčko. Přišlo mi to vždycky ubohý. Tak doufám, že příště za nás budou kandidovat klidně pornoherečky, když budou mít co říct. A nebo naopak aktivisti, kteří pomáhaj holkám v sexbyznyse," rozjel se Hollan,

Jeho samotného prý nic takového nepohoršuje. „Mám výhodu, že se neumím pohoršovat nad nikým, kdo takzvaně vybočuje, fakt se mě nemusíte omlouvat, pokud ste někdy pracovali\y na livechatu, pokud ste brali nebo berete drogy, hrajete na matech, atd. Baví mě nastavovat účinný systémy prevence, léčby, baví mě pomáhat lidem, kteří si potřebují řešit nějakej problém, nemám žádný důvod vynášet nad druhýma morální soudy," přiznal otevřeně politik hnutí Žít Brno.

A to není zdaleka vše, co ho baví. „A k tomu stavět VRTky, stadiony, koncertní sály, parkovací místa atd. Jestli to oceníte nebo odsoudíte, je na vás. Já se tím moc nevzrušuju a dělám to, co mi přijde dobrý pro mě i pro ostatní," dodal na sém facebookovém profilu.

Témata:  Matěj Hollan

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy