reklama

Sněmovna již od středy nebude zasedat, kvůli prázdninám se musí posunout jednání o protikuřáckém zákonu, který se kvůli tomu bude řešit až v září. I přes to by podle místopředsedkyně mohl začít platit od ledna následujícího roku.

Delší prázdniny jsou podle Jermanové vhodné zejména proto, že ochladnou vyhrocené emoce, které v Poslanecké sněmovně panují. Sněmovna by se ale po prázdninách mohla proměnit v místo pro předvolební politickou kampaň.

Jaroslava Jermanová kandiduje na post hejtmanky Středočeského kraje, mezi její hlavní priority patří stavba a oprava dálnic a silnic ve středních Čechách. V současné chvíli je ve Středočeském kraji špatná komunikace s jednotlivými obcemi. Pokud by se Jermanová na post hejtmanky dostala, s největší pravděpodobností by pak na současný post místopředsedkyně Poslanecké sněmovny rezignovala.

Ve Středočeském kraji je nejvíce malých obcí, Jermanová nechtěla své oponenty kritizovat, ale zmínila se o špatném rozdělování dotací, které v současné chvíli probíhá na základě stranických preferencí. Jermanová na začátku své kampaně zveřejnila, že bude hejtmankou pro všechny obce.

Důležitým tématem ve Středočeském kraji je zdravotnictví, kde je potřeba zlepšit hospodárnost. Cílem Jermanové bude zajistit spokojený nemocniční personál, důležité je nastavit správně financování nemocnic.

Ústředním tématem byla sporná reorganizace policie, podle Jermanové byla situace zbytečně vyostřená a dělaná velice narychlo. Záležitost reorganizace je prý velice důležité projednávat, stěžejní je, aby zůstal policejní útvar nezávislý, což byl podle místopředsedkyně hlavní důvod sporu.

Probírala se i korupce a poslední kauzy s ní spojené. Vytvoření krajů podle některých vedlo ke zvýšení možnosti korupce. Jermanová tvrdí, že i když tam prostor pro korupci je, je potřeba s kraji pracovat a ne se je snažit zrušit. Dotkly se i kauzy Davida Ratha, která podle Jermanové jen poškozuje politiku a politiky.

Středočeský kraj má podle Jermanové obrovský potenciál v cestovním ruchu, který v současné době trpí tím, že se pořádají jen jednodenní zájezdy z Prahy, které ale infrastruktuře v kraji nepomohou.

Dalším tématem bylo školství, které má ve středních Čechách stejné problémy, jako všechny ostatní kraje. Je potřeba se celou situací zabývat, chybí řemeslně vzdělaní lidé, Jermanová by ráda zlepšila komunikaci se zaměstnavateli.

Dostalo se i na osobní otázky, druhý manžel je o 16 let mladší, ale je podle ní velice vyspělý. Jermanová ocenila, že její manžel respektuje její kariéru, i přesto se snaží soukromý a pracovní život odlišit.

Pro ženy je podle ní trochu těžší se v práci prosadit, není to ale problém jen České republiky, ale celé Evropy. I když mají ženy těžší start, je zavedení kvót podle Jermanové špatným krokem, spíše by se měly ženy v tomto směru více angažovat. Ženy by se podle ní hlavně neměly bát vlastních ambicí, ale naopak za nimi jít.