Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Alternativa pro Česko míří do senátních voleb. Kdo bude kandidovat?

Marek Černoch a Martin Konvička na demonstraci proti uprchlíkům
Marek Černoch a Martin Konvička na demonstraci proti uprchlíkům
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Alternativa pro Českou republiku 2017 vyšle do podzimních senátních voleb bývalého předsedu Bloku proti islámu Martina Konvičku nebo bývalého ředitele Slovenské televize Radima Hrehu.

Za stranu bude také kandidovat její předseda Petr Hampl, místopředseda Petr Štěpánek a šéfka politického hnutí Naštvané matky Eva Hrindová. Zástupci strany to dnes řekli na tiskové konferenci.

"Věřím, že jsme poskládali nový tým, který se skládá z osobností, z lidí, kteří jsou nějak známí, z lidí, kteří mají za sebou něco takového, že je možné na ně spoléhat," řekl Hampl. 

V Táboře se o přízeň lidí bude pod vedením Alternativy pro ČR ucházet i Konvička, entomolog a radikální bojovník proti islámu, který si za svá extremistická prohlášení o mletí muslimů do masokostní moučky vysloužil obvinění za podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství. Hrozí mu až tříleté vězení.

ČTK dnes řekl, že se neobává, že by mu toto obvinění mělo v kampani ublížit. "Opravdu se upřímně domnívám, že může naší věci jen pomoci a že to byl vlastní gól ze strany těch, kteří to policejně-trestní řízení vedou," řekl.

Témata:  Martin Konvička Alternativa pro Českou republiku

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy