Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká reakce na útok v Nice: První stupeň ohrožení terorismem platí dál

Ministerstvo vnitra
Ministerstvo vnitra
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - V Česku i po útoku ve francouzském Nice dále platí první bezpečnostní stupeň ohrožení před terorismem, tedy bdělost.

Policie bude nadále víc hlídat některé objekty, jako jsou letiště, nádraží či dějiště sportovních a kulturních akcí, kde by se mohlo sejít víc lidí. Po jednání zpravodajské skupiny to uvedlo ministerstvo vnitra.

Podle ministra Milana Chovance (ČSSD) stále platí, že bezpečnostní složky nemají žádnou informaci o tom, že by pachatel teroristického útoku měl vazby na Česko. Zpravodajská skupina proto nenavrhla, aby se zvýšil stupeň ohrožení. "Nadále tak platí stupeň jedna, tedy potřeba zvýšené bdělosti," uvedl Chovanec.

Česká vláda zavedla čtyřstupňový varovný systém ohrožení před terorismem letos v lednu. Zavedení stupňů bezpečnosti bylo reakcí na loňské atentáty v Paříži.

Stupeň jedna v Česku platí od 22. března, kdy ho schválila vláda v reakci na útoky v Bruselu. V ulicích bylo na dva měsíce nasazeno několik set vojáků, kteří hlídkovali společně s policisty. Společné hlídky skončily v květnu.

Témata:  Česká republika Ministerstvo vnitra České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy