reklama

Argumentují v něm, že soudy nesprávně vyhodnotily důkazy a nebyly se schopny shodnout, co přesně měl někdejší nejbližší spolupracovník bývalého premiéra Mirka Topolánka udělat. Informuje o tom server Neovlivní.cz. Dalík očekává každým dnem výzvu od soudu, aby nastoupil do vězení.

"Dovolání jsme připravili a odeslali na Nejvyšší soud. Detaily z dovolání ale nemohu bez souhlasu klienta zveřejňovat," potvrdil informace serveru Dalíkův právník Tomáš Sokol.

Pravomocný verdikt v kauze padl na konci května téměř po dvou letech od začátku soudního procesu. Pražský vrchní soud poslal Dalíka do vězení na čtyři roky, o jeden rok tak zmírnil původní rozsudek. Dalík musí zaplatit také peněžitý trest čtyři miliony korun. Pokud je nezaplatí, tak stráví ve vězení o dva roky víc. Dalík vinu odmítá.

Policisté vyšetřovali Dalíka na základě svědectví bývalého zaměstnance firmy Steyr Stephana Szücse. Svědek v březnu 2011 uvedl, že lobbista požadoval 18 milionů eur (půl miliardy korun) za pokračování v nákupu pandurů. Podle spisu si o peníze řekl na neformální schůzce v listopadu 2007 v pražské restauraci U Malířů. Předstíral blízký vztah k představitelům české vlády a to, že může ovlivnit jejich rozhodování, ačkoliv podle žalobce nemohl. Zároveň předstíral, že má vliv na zakázku.