Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přehled kriminality: Nejbezpečněji je na Karlovarsku. Jak dopadl váš kraj?

Policie ČR při zásahu na manifestaci na podporu uprchlíků, která se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně. Kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Policie ČR při zásahu na manifestaci na podporu uprchlíků, která se uskutečnila 26. června na Moravském náměstí v Brně. Kam ve stejný den svolali protest i radikálové z Dělnické mládeže. (26. června 2015)
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Nejméně trestných činů se za posledních šest měsíců stalo v Karlovarském kraji. Vyplývá to ze statistik kriminality, které vydala Policie.

Trestných činů v Česku ubylo. Lidé jich od ledna do června spáchali bezmála o 15 tisíc méně, než za stejné období v loňském roce. Nejčastěji se hřešilo v Praze, nejméně naopak na Karlovarsku.

Nejvíce bylo tzv. prostých krádeží, těch lidé v celém Česku nahlásili více než 36 tisíc. Jedná se o takový typ krádeže, ke které dojde bez vloupání či použití násilí. Loupežných krádeží pak statistiky uvádějí asi 15 tisíc.

V počtu násilných trestných činů možná trochu překvapivě vede před Prahou Moravskoslezský kraj, a to téměř o čtyři stovky. Na nelichotivém třetím místě skončil kraj Ústecký. Přehled zde.

Co se týče objasněnosti kriminality (zde), nevede si Praha vůbec dobře. Vyřešit se pražským policistům podařilo jen něco málo přec 17 % hlášených případů. Na druhém konci tabulky skončil Karlovarský kraj, kde je zločinnost nejen nejnižší, ale také se jim tady nejvíc z celé republiky daří dopadnout pachatele.

Témata:  kriminalita Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy