Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kulturní zážitky, odpočinek a dobré jídlo nabídne českobudějovický festival Město lidem, lidé městu

české budějovice
české budějovice
Foto: Pixabay

České Budějovice - Centrum Českých Budějovic bude na konci srpna patřit jedinečné společensko-kulturní akci Město lidem, lidé městu. Ulice Krajinská, Česká a Piaristická pokryje živý trávník, na kterém se představí řada umělců a k dispozici bude řada zábavných aktivit.

Čtvrtý ročník festivalu  Město lidem, lidé městu, který se koná 26. a 27. srpna, bude i letos rozdělen do 4 hlavních částí. Krajinská ulice nabídne bohatý program pro děti, své si zde však najdou i milovníci módy, cirkusu, umění nebo sportu.

V hlavní centrum kultury se promění Piaristické náměstí, kde se návštěvníci mohou těšit na několik divadel, koncertů, improvizovaných vystoupení, produkcí, fireshow, a také večerní retroparty.

Gurmáni, kteří si rádi vychutnají dobré jídlo a pití, si přijdou na své v České ulici, kde proběhne Gastroparáda se sousedským stolováním. A posledním místem k zastavení bude ulice Piaristická, kde bude připravena chill out zóna s dalším doprovodným programem.

Samozřejmě nebude chybět oblíbený travní koberec a spousta další zeleně. Děti se na akci, díky dobře zvolenému termínu, mohou rozloučit s prázdninami. Příjemnou a zajímavou tečkou za celým festivalem bude pouštění lampionů štěstí ze Sokolského ostrova. Vstup na festival je zcela zdarma.

Témata:  České Budějovice festivaly

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy