reklama

"Na podzim chceme navázat na naše jarní úspěchy, a navíc divákům přinášíme celou řadu atraktivních novinek. Kromě seriálů Mordparta a Jetelín je to jednoznačně adrenalinová soutěž Pevnost Boyard, vůbec poprvé s českými účastníky, a tak věříme, že účast známých osobností ji pro diváky udělá ještě atraktivnější. Vrátí se i Ohnivý kuře, Přístav, chybět nebude ani Ano, šéfe!," uvedl v tiskové zprávě generální ředitele FTV Prima Marek Singer.

Jednou z novinek je seriál Mordparta, ktrý tvoří osm uzavřených epizod. Děj se odehrává na oddělení všeobecné kriminalistiky úřadu justiční a kriminální policie v krajském městě a každý díl řeší jeden ucelený případ. Celým seriálem se ale prolínají další témata zaměřená na osobní příběhy všech hrdinů, kterými jsou čtyři vyšetřovatelé a jejich šéf. V hlavní roli se představí Jiří Bartoška, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek a Vojta Kotek.

Nově nás čeká také cyklus mikrokomedií Jetelín, který se odehrává ve stejnojmenné obci. Hlavními hrdiny jsou čtyři kamarádi, kteří vyrůstali ve čtyřech sousedících domcích. Dnes je jim kolem čtyřicítky, většina z nich si založila rodiny, pořád ale žijí blízko sebe jako jedna velká rodina. Diváci na obrazovkách uvidí Jitku Ježkovou, Jana Šťastného, Richarda Genzera nebo Jiřího Hánu.

Očekávanou novinkou je soutěž Pevnost Boyard, proslavená především z francouzské mutace. Pětičlenný tým známých osobností se v ní snaží splnit nejrůznější úkoly a jeh cílem je uhodnout heslo k otevření trezoru. Výhru pak soutěžící věnují na jednu z českých charitativních organizací. Princip soutěže zůstal neměnný, co se však změnilo je obsazení. Tentokrát totiž bude plně v režii českých celebrit. Pořad moderuje Libor Bouček, v roli otce Fura se představí Jan Rosák. Těšit se můžete na řadu známých tváří, např. Jakuba Prachaře, Leonu Machálkovou, Kateřinu Neumannovou, Vandu Hybnerovou, Jakuba Koháka, Táňu Kuchařovou, Ondřeje Brzobohatého, Agátu Prachařovou a spoustu dalších.

Nebudou chybět ani pořady o vaření. Kromě pořadů Teď vaří šéf!, Prostřeno! a Prostřeno! Poslední večeře se vrací Karolína – domácí kuchařka, Pečeme podle hvězd a Ohnivý kuře „Pod pokličkou", které volně koresponduje s populárním seriálem.

Fanoušci seriálů kromě novinek uvidí i další premiérové díly Ohnivýho kuřete a vrací se i Přístav. Prima rovněž uvede seriál Chalupáři a na podzim se chystá další kriminální seriál Polda v titulní roli s Davidem Matáskem.

I milovníci reality show si přijdou na své. Vrátí se pořad Ano, šéfe! a zbrusu nový pořad Táta na plný úvazek, kde diváci uvidí, že i tátové zvládnou domácnost a děti bez dozoru manželek. Vrací se také Vychytávky Ládi Hrušky a Váš Prima receptář. Nebude chybět ani Show Jana Krause, Očima Josefa Klímy a TOP STAR magazín.

Pro diváky Primy COOL jsou připraveny filmy jako Den nezávislosti, Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic nebo premiéra kultovního Robocopa. Chybět nebudou ani COOL seriály Vikingové, Minority Report, Shannara Chronicles a samozřejmě premiérové díly Top Gearu s novými moderátory.

Prima LOVE uvede finálovou řadu Castle na zabití, premiérové díly britského seriálu Sherlock Holmes: Jak prosté a další řadu oblíbených Chirurgů. Prima MAX zaujme filmovými hity, jako je Černá Labuť, Trosečník, Grandhotel Budapešť, Památkáři, ale také filmovou klasikou v podobě snímků Kočka na rozpálené plechové střeše, Bullittův případ, Lawrence z Arábie, Doktor Živago, Zpívání v dešti a mnoho dalších.

Dokumentární kanál Prima ZOOM uvede celou řadu premiér. Novinkou je pořad V kokpitu, který přináší pohled na práci jednoho z nejzajímavějších povolání v historii lidské činnosti – létání.  Z akvizičních pořadů stojí za zmínku seriál BBC Lov české premiéře a s komentářem sira Davida Attenborougha.