Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pomsta Ukrajině? Ruská zpěvačka Samojlovová vystoupí náhradou za Eurovizi na Krymu

Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Foto: eurovision.tv

Moskva - Ruská umělkyně Julije Samojlovová nesmí vystoupit na soutěži Eurovize v Kyjevě, místo toho zazpívá v Sevastopolu na Krymu. Pozval ji starosta města Dmitrij Ovsjannikov.

Zpěvačka na Krymu zazpívá na koncertě 9. května, kdy Rusové slaví výročí konce druhé světové války. Ve stejný den se v Kyjevě koná první semifinále Eurovize.

Podle Ovsjannikova jsou politické zásahy do akcí, které mají sjednotit talentované lidi, nepřípustné. Samojlovová je prý příkladem pravé patriotky a duchovně silného člověka.

Ruská státní televize Pervyj kanal už oznámila, že zpěvačka bude Rusko na Eurovizi zastupovat příští rok. Pořadatelé soutěže se spor snažili vyřešit tím, že televizi nabídli, aby Samojlovová vystoupila v přímém přenosu prostřednictvím satelitu. Televizní kanál to však odmítl.

Témata:  Eurovize Krym Rusko Ukrajina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy