Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uma Thurmanová už je v Karlových Varech, v pondělí převezme cenu na filmovém festivalu

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)
Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Karlovy Vary - Na filmový festival do Karlových Varů, který začíná 30. června, v noci na dnešek dorazila americká herečka Uma Thurmanová. Ve Varech má být do pondělí. Převezme prestižní cenu a uvede kultovní snímek Kill Bill.

Na zahajovacím ceremoniálu převezme Thurmanová v pátek večer Cenu prezidenta festivalu. V neděli uvede od 22:30 v Letním kině kultovní snímek Quentina Tarantina Kill Bill. Na programu budou oba díly tohoto opusu o vášni, zradě a sladké chuti pomsty z let 2003 a 2004, za svou roli v něm získala dvě nominace na Zlatý glóbus.

"Americká hvězda bude mít do zahájení festivalu soukromý program," uvedla mluvčí přehlídky Uljana Donátová. Podle informací z kuloárů si Thurmanová přála navštívit Bečov nad Teplou poblíž Varů a vidět výjimečnou zlatnickou památku, relikviář svatého Maura.

Bohatá filmografie Umy Thurmanové zahrnuje pestrou žánrovou škálu filmů od nezávislých komorních snímků až po blockbustery jako Batman a Robin nebo Bídníci. Osudovou rolí se jí v polovině 90. let stala postava Mii Wallace v kultovním snímku Quentina Tarantina Pulp Fiction: Historky z podsvětí, za niž byla nominována na Oscara a Zlatý glóbus.

S hereckým partnerem z Pulp Fiction Johnem Travoltou se znovu setkala v gangsterce Buď v klidu, s kontroverzním režisérem Larsem von Trierem natočila studii sexuality Nymfomanka (2013-2014). V současnosti točí s kolegy Robertem de Nirem a Christopherem Walkenem pod režijním vedením Tima Hilla rodinnou komedii The War with Grandpa.

Témata:  kultura filmy Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy