Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

MFF Karlovy Vary: Evropskou premiéru filmu Přízrak uvedl Casey Affleck

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)
Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Karlovy Vary - Ve Velkém sálu hotelu Thermal v Karlových Varech se dnes konala evropská premiéra amerického filmu Přízrak. Snímek uvedli jeho tvůrci v čele s hercem Caseym Affleckem a režisérem Davidem Lowerym.

Snímek, v němž Affleck hraje hlavní roli spolu s Rooney Marovou, vznikal na základě pocitů, které měl Lowery po stěhování z Texasu do Los Angeles.

"Ten film měl původně zachytit můj osobní vztah k hmotným věcem. Jak ale scénář vznikal, postupně se tam více promítla určitá existenciální krize," řekl Lowery. Natáčení filmu označili tvůrci za experiment. Casey Affleck například velkou část filmu stráví pod prostěradlem v kostýmu přízraku. "Bylo zajímavé pozorovat, co se stane, když herci seberete všechny běžné výrazové prostředky," doplnil režisér.

Affleck novinářům řekl, že role v zajímavých, experimentálních projektech preferuje. "Když hrajete ve filmu, musíte se z velké části oprostit od svých vlastních představ a přijmout ty, které o filmu má jeho řežisér. Když se v těch představách cítíte jako doma, hodně to práci usnadní. A my jsme se s Davidem shodovali, líbí se nám stejné věci," řekl.

Snímek Přízrak měl pod názvem A Ghost story premiéru letos v lednu na festivalu Sundance, kde sklidil úspěch u diváků i kritiků. Filmová meditace o lásce, truchlení i géniu loci domu jako bytosti se v Karlových Varech představí ještě dvakrát, v úterý v kinosálu Pupp a v pátek v Národním domě.

Témata:  Casey Affleck filmy Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy