Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Karlovarský festival přijel herec Casey Affleck, v neděli uvede svůj film Přízrak

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)
Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Karlovy Vary - Americký herec a režisér Casey Affleck (41) už dorazil do dějiště mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Před Grandhotelem Pupp ho uvítal prezident festivalu Jiří Bartoška, který mu na večerním zahajovacím ceremoniálu předá cenu. V neděli odpoledne ve Velkém sále hotelu Thermal uvede Affleck s režisérem Davidem Lowerym projekci fascinující filmovou poemu Přízrak. Drama pod názvem A Ghost Story, v němž hrál společně s Rooney Marovou, mělo v lednu premiéru na festivalu Sundance.

Affleck je letošní držitel Oscara a Zlatého glóbu za hlavní roli ve filmu Místo u moře. Affleck debutoval v polovině 90. let ve snímku režiséra Guse Van Santa Zemřít pro... Slibná herecká kariéra se postupně začala prolínat nejen s tvorbou právě tohoto režiséra, s nímž natočil například i filmy Dobrý Will Hunting nebo Gerry (2002). Jeho herecká všestrannost se projevuje ve filmech různých žánrů, výrazových stylů i rozpočtů. Od divácky úspěšné trilogie režiséra Stevena Soderbergha Dannyho parťáci, přes výpravnou sci-fi Christophera Nolana Interstellar (2014), kriminální drama Triple 9 (2016) až k nezávislému snímku Steva Buscemiho Samotář Jim (2005).

V roce 2008 získal první nominace na Oscara a Zlatý glóbus za výkon v krimidramatu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem. Často spolupracuje s podobně naladěnými mladými tvůrci, kteří hereckou profesi kontinuálně rozšiřují o scenáristiku, režii či produkci. Mezi ně patří jak Caseyho starší bratr Ben Affleck, tak Matt Damon či nejlepší přítel Joaquin Phoenix.

Témata:  Casey Affleck filmy Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy