Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další Simpsonovi ve filmu? Možná se jich dočkáme

Simpsonovi
Simpsonovi
Foto: Reprofoto internet

Věřte tomu nebo ne, Simpsonovi ve filmu vyšli už před deseti lety. Je to tak, premiéra byla na konci července 2007. Místo nářků, že ten čas nějak letí, by se podle fanoušků měli tvůrci konečně zaměřit na pokračování. Ti to nevylučují. Prý to však ještě potrvá.

Celá dekáda uběhla od momentu, kdy vtrhla žlutá rodinka na stříbrné plátno. Zažila obrovský úspěch, na konci hned lákala prostřednictvím malé Maggie na dvojku a nikoho by ani nenapadlo, že si dá tak dlouhou pauzu. Něco se však stalo a i přes opakované volání fanoušků jsme pokračování stále nedostali. Režisér filmu David Silverman přitom tvrdí, že proti tomu nápadu rozhodně není:

Hrozně bych si přál další díl, ale ještě to bude dlouhá cesta. Pořád o něm mluvíme, přemýšlíme, ale zatím se vůbec nic neděje. Pořád nás to totiž děsí. Dělat film a seriál zároveň nás tehdy úplně vyčerpalo.

Naděje žije

Návrat Simpsonových do kina tak není pouze zbožným přáním fanouškovské základny. V cestě však stojí několik přednášek. Pouhá produkce jedné série populárního seriálu je velmi náročný úkol. Přidat k tomu celovečerní film zní jako skutečná výzva.

Pokud by se tedy Simpsonovi ve filmu 2 měli stát skutečností, musí k tomu nabrat celý kreativní tým kolem seriálu dostatek sil. Je jisté, že nechceme, aby pokračování vzniklo za každou cenu z rukou někoho jiného.S tím souvisí i to, že režisér chce film pouze v případě, že přijde skutečně excelentní příběh.

Jsem velmi opatrný. Nechci riskovat s rozpočtem, ale rozhodně nechci, aby to bylo něco, co bychom udělali jen pro peníze. Musí to být vážně skvělý film. Nemám potřebu natočit pokračování, pokud nebude úžasné.

Zároveň však ubezpečil, že nápadů pro Simpsonovi je dost. „Nebojte, máme dost nápadů na roky dopředu.“ A nápadů mají dost i fanoušci. Mnoho z nich volá po využití zřejmě jedné z nejlepších jednorázových simpsonovských postav jménem Hank Scorpio. Toho jsme spatřili naposledy na konci 8. série a nový film by ho snadno mohl přivést zpět jako záporáka. I po více než dvaceti letech na něj totiž fanoušci vzpomínají.

Témata:  Simpsonovi televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy