Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Prahy na Prague Sounds Good přiletí i kalifornští Pennywise

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Punkový nadšenci mají další důvod k radosti, na dvoudenní koncertní mejdan Prague Sounds Good dorazí spolu se SUM 41, Millencolin a NOFX i další slavní Kaliforňané Pennywise. Zatímco Sum 41 a Millencolin ovládnou pódium Fora Karlín 23.srpna, tandem NOFX a Pennywise ho vezme útokem o den později.

Americká skupina Pennywise vznikla v roce 1988 v Kalifornii. Jejich talent odtušil Brett Gurewitz z Bad Religion, který Pennywise okamžitě spojil se svojí nezávislou nahrávací společnost Epitaph, kde o tři roky později kapela debutovala s prostě pojmenovanou nahrávkou Pennywise. Do celosvětového povědomí se skupina dostala až s třetí deskou About Time, se kterou bodovala v přehledu nejprodávanějších alb v prestižním Billboard chartu TOP 200.

Spolu s NOFX, Rancid, Blink-182, Bad Religion, Green Day nebo Offspring Pennywise formovali novou punkovou vlnu, která v 90.letech zachvátila celý svět. Do roku 2007 měli prodány více než tři milióny desek, což z nich učinilo jednu z nejúspěšnějších nezávislých punkových kapel.

Ani Pennywise se nevyhnuly určité personální změny. V roce 1996 pochovali svého basáka Jasona Thirska, který spáchal sebevraždu. Na Thirskovo místo tehdy do Pennywise nastupil a dodnes v nich působí Randy Bradbury, který doplňuje trojici zakládajících členů - zpěváka Jima Lindberga, kytaristu Fletchera Dragge a bubeníka Byrona McMackina.

Festival se uskuteční 23. a 24. srpna ve Foru Karlín.

Témata:  Forum Karlín Praha

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy