Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Knihkupectví nabízejí stovky titulů kuchařek

Neoluxor Praha
Neoluxor Praha
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Ze stovek titulů kuchařských knih si mohou v těchto dnech vybrat zájemci v českých knihkupectvích. Může se tak jednat o zajímavý vánoční dárek pro amatérské kuchtíky.

Dlouholetý zájem zvyšuje obliba televizních cyklů zaměřených na gastronomii, specializované webové stránky i rozhlasové pořady připomínající historii a současnost české či světové kuchyně.

Například v Paláci knih Luxor mohou lidé volit z 887 titulů kuchařek. Obecným trendem v jejich prodeji jsou zdravé a moderní recepty, řekla ČTK mluvčí knihkupectví Zuzana Čentíšová.

"V současnosti máme na e-shopu v prodeji přes 1200 kuchařek skladem," odpověděl na dotaz ČTK marketingový ředitel knihkupectví Knihy Dobrovský Adam Pýcha. Vysoké popularitě se podle něj v 25 prodejnách těší kuchařky spojené se známým jménem či osobním příběhem.

"Ideálním případem je Kulinárium Zdeňka Pohlreicha či Lahodně s Ellou a přáteli od britské blogerky a nyní již i spisovatelky Elly Woodwardové," dodal. Za zmínku stojí kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty, což je fenomén, kterého se prodaly tisíce výtisků; právě vychází druhý díl. Pýcha doporučil i novinku Skandinávské pečení pro chvíle pohody.

Nejprodávanějšími tituly v prodejnách Neoluxoru jsou dvě knížky Tomáše Kosačíka týkající se jeho cesty k hubnutí, rychlovek a chuťovek. "Zájem je i o Pohlreichovu publikaci Lehká kuchyně a recepty Janiny Černé s názvem Cukrfree kuchařka," řekla Čentíšová. Lidé si podle ní před Vánoci vybírají i kuchařky s recepty bez lepku, smoothie i ty ze zavedené značky Edice Apetit. Bodují také tituly z Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka.

Témata:  lidé knihy

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy