reklama

Osmý díl Star Wars vidělo za dva týdny 327.300 lidí. Tržby snímku, který se v Česku zařadil na 10. místo premiérového víkendu dlouhodobého žebříčku všech filmů od roku 1992, za dva týdny překročily 52 milionů korun.

Rodinná komedie Jumanji: Vítejte v džungli! přilákala téměř 33.000 diváků, kteří v pokladnách kin zanechali bezmála pět milionů korun. Na třetím místě do žebříčku vstupuje nová česká "horská komedie" Špindl režiséra Milana Cieslara, která o víkendu zaznamenala 36.000 návštěvníků a tržby téměř pět milionů korun. Na svých stránkách o tom dnes informovala Unie filmových distributorů (UFD).

Z českých filmů skončilo v první dvacítce dalších šest snímků. Na šestém místě je komedie Víta Karase o trampotách zamilovaného Alberta Přání k mání. Na sedmém místě se do dvacítky vrací Svěrákův snímek Po strništi bos, který za 19 týdnů vidělo téměř 470.000 diváků při tržbách 61,4 milionu korun. Na jedenáctém místě je komedie Bajkeři, o stupeň níže Troškova pohádka Čertoviny, která je uváděna v předpremiéře.

Posledními premiérami roku 2017 budou ve čtvrtek film dánského režiséra Januse Metze Borg/McEnroe vyprávějící o světové tenisové legendě Björnu Borgovi a jeho rivalovi Johnu McEnroeovi, americký životopisný dramatický muzikál Největší showman a australsko-kolumbijské drama Ztracen v džungli.