reklama

Koncertní turné začne 17. května a skončí 8. července. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood během něj vystoupí v Irsku, Británii, Německu, Francii, Polsku a také Česku.

Zahrát by měli fna velkých stadionech, mimo jiné na olympijském stadionu v Londýně, manchesterském stadionu Old Trafford, stadionech Murrayfield v Edinburghu a Vélodrome v Marseille či aréně Mercedes-Benz ve Stuttgartu.

Rolling Stones vystoupí 4. července v Praze na letišti v Letňanech. Vstupenky, jejichž ceny začínají začínají na ceně 1990 korun, budou k dispozici 9. března v 10:00 přes www.RollingStones.cz. Na jednu transakci bude limit osm kusů vstupenek.

První vystoupení The Rolling Stones v tehdejším Československu se uskutečnilo 18. srpna 1990 na Strahovském stadionu v Praze. Monstrózní koncert se konal pod patronací choti prezidenta Václava Havla Olgy a výtěžek z něj byl určen na její nadaci Výbor dobré vůle. V Česku "Stouni" vystoupili pětkrát, naposledy v roce 2007 v Brně v rámci turné A Bigger Bang. Jejich druhý pražský koncert - už bez baskytaristy Wymana, jenž kapelu opustil o rok dřív - zhlédlo v srpnu 1995 na Strahově 130.000 fanoušků.

Kapelu Rolling Stones proslavily hity jako Angie, Wild Horses, Memory Motel, Honky Tonk Women, nebo (I Can't Get No) Satisfaction. Jejich první album vyšlo v roce 1964. Během následujících desetiletí vydala kapela ještě asi 30 studiových desek. Ta poslední z předloňského roku nese název Blue & Lonesome. Jde o první album, ve kterém kapela nepřišla s žádnými novými skladbami. Celé album je převzato z chicagské bluesové scény 50. let.