reklama

V rámci 550. výročí Lesů města Brna se představí vory z dřevěné kulatiny téměř v původní podobě z doby, kdy se dřevo splavovalo po řece Svratce. Ve 21:15 hodin bude u přístaviště Lodní dopravy Dopravního podniku města Brna, která letos slaví 70 let od zahájení provozu, slavnostně přestřižena páska a zapálení ohně v dřevěném ohništi na voru.

Vor vypluje na hladinu přehrady, kde návštěvníci spatří show pod názvem „Setkání živlů – oheň a voda". Představení obstarají profesionální hasiči Jihomoravského kraje a dobrobolní hasiči z Bohunic, Jundrova a Černovic společně s ohňostrůjci Theatrum Pyroboli, scénickými osvětlovači Městského divadla. Show bude provázet hudba z Rádia KISS Hády 88,3 fm. Hasiči pomocí proudnic vytvoří vodní fontány protkané kužely světel střídavě s ohňostrojnými efekty.

Vše se bude odehrávat na hladině nedaleko programového centra v přístavišti Bystrc, kde naváže na koncert Brouci Band – the Beatles Revival. Zítřejší program vyvrcholí ohňostrojem česko německého týmu Ignis Brunensis s názvem „Nahoru a dolů" na hladině přehrady ve 22.30 hodin.