Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seriál Shōgun přepisuje dějiny televizní tvorby: 18 cen Emmy v jediné sezóně!

Seriál Šógun ovládl ceny Emmy
Seriál Šógun ovládl ceny Emmy
Foto: Reprofoto YouTube

Seriál Shōgun, adaptace románu Jamese Clavella zasazená do feudálního Japonska, získal velký ohlas na letošních cenách Emmy. Dílo oslavované pro svůj vizuální vzhled a věrné ztvárnění historických reálií si vysloužilo několik ocenění Emmy. 

Na slavnostním ceremoniálu Creative Arts Emmy získal seriál Shōgun rekordních 14 ocenění, čímž překonal předchozí rekord stanovený v roce 2008 limitovanou sérií John Adams. Seriál si odnesl ceny za kostýmy, make-up, střih a mnoho dalších technických kategorií.

Výrazného uznání se dostalo také hercům, kdy například Néstor Carbonell získal cenu za nejlepšího hostujícího herce v dramatu.

Tento triumf však nekončil u Creative Arts Emmy. Na hlavním večeru Primetime Emmy seriál Shōgun přidal další čtyři trofeje, včetně cen za nejlepší drama, nejlepší herecké výkony pro Hiroyuki Sanadu a Annu Sawai a cenu za režii pro Fredericka E.O. Toye.

Celkem tak seriál dosáhl 18 ocenění během jediné televizní sezóny, což je historický rekord pro dramatický seriál.

Úspěch Shōgunu se stal jedním z hlavních momentů letošních Emmy, kde se o velké výhry dělil například i komediální hit The Bear a limitovaná série Baby Reindeer. Tento úspěch upevnil pozici Shōgunu jako jednoho z největších televizních fenoménů posledních let.

Témata:  Šógun (seriál) Cena Emmy

Aktuálně se děje

10:59

Dobrá zpráva z Velké Británie. Princezna Kate, jak ji známe, je zpět

Plány princezny Kate po oznámení, že ukončila chemoterapii, zatím nebyly veřejně komunikovány. Manželka následníka trůnu se nicméně v úterý začala vracet k povinnostem člena britské královské rodiny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy