Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Budou Vánoce na blátě? Milovníci sněhu budou zklamáni

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Ten, kdo se těší na bílé Vánoce, bude zřejmě zklamán. Do Vánoc totiž nezachumelí a teploty v závěru roku by se měly dál držet slabě nad nulou. V noci ale bude mrznout.

Od ledna by se pak mělo mírně ochladit. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Teplotně bude období od 19. prosince 2016 do 15. ledna 2017 jako celek průměrné, srážkově podprůměrné, a to v důsledku četnějšího výskytu teplotních inverzí, předpokládají meteorologové.

"Ze všech čtyř týdnů očekáváme, že nejchladnější bude první týden v lednu. Ostatní tři týdny se pravděpodobně budou pohybovat teplotně v intervalech běžných hodnot pro danou roční dobu," uvedl ČHMÚ.

Do konce roku by se teploty přes den měly držet do dvou stupňů, v lednu pak klesnou lehce pod bod mrazu.

Srážkově by období následujících čtyř týdnů mělo být sušší, než je běžné v této roční době. Nejméně srážek očekávají meteorologové v prvním (19. až 25. prosince) a ve třetím (2. až 8. ledna) předpovědním týdnu.

Témata:  Vánoce počasí zima

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy