Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Masivní bouře zasáhly Španělsko a Řecko. Dva lidé zemřeli

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Madrid/Atény - Na pobřeží Španělska a Řecka panuje deštivé počasí a mohutný vítr, který podle meteorologů potrvá do konce týdne. Vyžádal si také několik lidských životů.

Ve Španělsku si bouře vyžádala životy dvou lidí. S chladem se potýká také řecká metropole Atény, jejíž správa v centru města otevřela dva vyhřáté prostory pro bezdomovce.

Ve Valencii podle listu El Mundo smetl ve městě Finestrat příval vody jednoho muže, který se utopil. Další mrtvý je hlášen z Castellónu. Z bezpečnostních důvodů byl evakuován kemp v pobřežním městě Benidorm v provincii Alicante.

Ve Valencii jsou uzavřeny některé silnice a z bezpečnostních důvodů tam byl zrušen na dnešek plánovaný závod. Guvernér Valencie občany připravil na to, že bouře a silný déšť potrvají nejméně do dnešního večera.

V řecká televizi Skai se objevily záběry na sněhovou pokrývku na vrcholech středořeckého pohoří Pélion. Lyžařská střediska ale kvůli silnému větru zůstala uzavřena. Předpověď počasí pro Řecko počítá s nízkými teplotami, které mají trvat až do Vánoc. Po celé zemi hrozí bouře.

Témata:  vichřice Španělsko Řecko vítr

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy