Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mrazivá zima zabila v Polsku a na Ukrajině už devět lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Kyjev/Varšava - V Polsku a na Ukrajině si vlna mrazivého počasí vybírá smrtelnou daň. V zemích je dohromady hlášeno již devět obětí.

V Polsku úřady ohlásily pět úmrtí během uplynulých 24 hodin, na Ukrajině čtyři mrtvé v Lvovské oblasti, sousedící s Polskem.

"Jen ve čtvrtek zemřeli v důsledku prochladnutí tři lidé, všichni muži a čtyřicátníci," uvedla televize TVN 24 a dodala, že od 1. listopadu 2016 v důsledku nízkých teplot zemřelo již 46 Poláků. Další dva lidé se otrávili oxidem uhelnatým, když si zatopili, aby se ohřáli. V této sezoně jde již o 23 úmrtí tohoto typu.

Úřady apelují na lidi, aby si všímali nejen sebe, ale i svého okolí a k potřebným přivolávali pomoc přes tísňové linky.

Horští záchranáři v Tatrách vzhledem k "arktickým mrazům", kdy ručička teploměru místy ukazuje 25 stupňů pod nulou a dále klesá, radí turistům nevycházet na túry. A to i kvůli třetímu stupni lavinového nebezpečí, které v pětistupňové škále znamená velmi zrádnou situaci a značné nebezpečí.

Témata:  Polsko zima úmrtí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy