Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové v Olomouckém kraji odvolali smogovou situaci

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Česká televize

Olomouc - Meteorologové dnes ráno odvolali smogovou situaci v Olomouckém kraji, která trvala od minulého čtvrtka.

Množství prachu v ovzduší výrazně kleslo a jeho průměrné čtyřiadvacetihodinové koncentrace se přiblížily povolenému limitu 50 mikrogramů na metr krychlový. ČTK to dnes sdělil Český hydrometeorologický ústav.

Zatímco ještě v sobotu ráno meteorologická stanice v Olomouci zaznamenala čtyřiadvacetihodinovou koncentraci prachu v ovzduší 101 mikrogramů, tak dnes ráno to bylo už jen 67 mikrogramů. V Přerově se znečištění ovzduší snížilo ze sobotních 98 mikrogramů na 63 mikrogramů a v Prostějově ze 74 mikrogramů na dnešních 69 mikrogramů.

V předchozích dnech přitom tento ukazatel v jižní polovině Olomouckého kraje i více než dvojnásobně překračoval povolené množství. Naopak na hornatém Jesenicku se lidé se smogem nepotýkali a koncentrace prachu ovzduší se tam držely pod limitem 50 mikrogramů.

Témata:  smog Olomoucký kraj počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy