Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na jaro si ještě budeme muset počkat, říkají meteorologové

Jaro
Jaro
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Období od 19. března do 15. dubna 2018 bude jako celek teplotně podprůměrné. Po přechodném oteplení se k nám vrátilo zimní počasí, které se bude jen velmi pomalu měnit do jarního. Uvedl to dnes Český hydrometeorologický ústav v dlouhodobém výhledu počasí.

Průměrná teplota v nejbližších dvou týdnech zůstane pod hranicí normálních hodnot. Až v první polovině dubna by se teploty měly dostat do hodnot běžných pro danou roční dobu.

I z hlediska celkového množství srážek lze předpokládat, že období 19.3. - 15.4.2018 bude podprůměrné. "Ze všech 4 předpovědních týdnů očekáváme první (od 19.3) a třetí (od 2.4) předpovědní týden na srážky velmi chudý, ostatní dva týdny se budou z hlediska celkového srážkového úhrnu pravděpodobně pohybovat kolem hranice podprůměrných a průměrných hodnot," uvedli meteorologové. 

Předpověď na příští týden

Pondělí:Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Na horách a na východě území až zataženo a místy slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -6 až -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, ve Slezsku kolem -4 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku místy s nárazy kolem 15 m/s. Během dne bude vítr slábnout a měnit se na severní.

Úterý (00-24):Oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Ojediněle, večer v Čechách od severozápadu místy sněžení. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Středa (00-24):Většinou oblačno, zpočátku místy slabé sněžení. Během dne ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, ráno ojediněle náledí. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Čtvrtek (00-24):Skoro jasno až polojasno, později na západě přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Převážně polojasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností. V závěru období od jihu přibývání frontální oblačnosti. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, postupně +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, postupně 6 až 10 °C.

Témata:  počasí jaro zima

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy