Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záplavy v Bavorsku si vyžádaly šestou oběť. Déšť má pokračovat i dnes

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: David Prantl **www.in-pocasi.cz**

Mnichov - Počet obětí ničivých záplav v Bavorsku vzrostl na šest. Záchranáři nalezli v Simbachu na hranicích s Rakouskem tělo 65letého muže. Německá meteorologická služba (DWD) i na dnešek předpovídá pro Bavorsko vydatné srážky.

Záplavy si tak tento týden v celém Německu vyžádaly už přinejmenším deset obětí, několik dalších lidí je stále pohřešováno.

Situace v některých částech Bavorska je nadále dramatická, v nejpostiženějších obcích jako jsou Simbach nebo Triftern a jejich okolí jsou poškozeny stovky domů, některé zkáze podlehly zcela. Jen v okrese Rottal-Inn napáchala voda škody za více než sto milionů eur (2,7 miliardy korun).

Dodávky elektřiny se sice již podařilo prakticky všude obnovit, ale i v noci na dnešek zůstalo kolem stovky domácností bez elektrického proudu. Uzavřeny jsou nadále i některé školy v oblasti. Úřady občanům v postižených regionech doporučily, aby převařili veškerou vodu, kterou se chystají konzumovat.

Zdroj: YouTube

Bavorská vláda už obyvatelům postiženým záplavami přislíbila pomoc, ta v první fázi dosáhne okamžitého příspěvku 1500 eur. Premiér Horst Seehofer přislíbil i rychlou obnovu zničené infrastruktury.

S deštěm musí počítat i další spolkové země. Bouřky a lijáky v noci zasáhly například Hamburk a pobřeží Baltského moře.

Témata:  Německo počasí povodně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy