Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilec se zamiloval do operátorky na tísňové lince. Jak to dopadlo?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Pardubice - S opilci je to někdy hodně těžké. Přesvědčila se o tom i operátorka tísňové linky v Pardubicích, které zavolal rozjařený mladík a chtěl, aby mu řekla, kde je nejbližší bankomat. Jak uslyšíte, chtělo to opravdu velkou trpělivost, ale i ta byla nakonec k ničemu. Mladík skončil na záchytce a ještě zaplatí tučnou pokutu.

V záznamu se ozývá blábolení, kterému není vůbec rozumět. Chyba není na vašem přijímači ani na záznamníku linky 156. To jen alkohol blokuje mluvidla devatenáctiletého volajícího.

Ten z podhůří Orlických hor vyrazil do pardubických barů. Ve čtyři hodiny se potácí městem jako sakura ve větru a jelikož má jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou, prosí operátorku, aby ho navedla k nejbližšímu bankomatu. Neví totiž, kde je.

"Na tý velký křižovatce?" ptá se trpělivá operátorka. "Záleží, co je podle vás velká křižovatka," odpovídá opilý mladík. Ještěže mluví s operátorkou, která má s opilci zkušenost a trpělivost.

"Doprava!" snaží se operátora navigovat volajícího, ten opilým hlasem odpovídá: "Do prááááva." Muž byl z navigování tak nadšený, že se nejspíš domnívá, že po telefonu došlo ke vzájemnému sblížení. "Jančo, seš to ty? Nejseš?" ptá se na záznamu opilec. "Nevím, jakou Janču sháníte," odpovídá trpělivá operátorka.

Opilec toho namluvil za čtyři minuty víc než dost. Ale veškerá snaha operátorky byla nakonec k ničemu a k bankomatu nedošel. Zkazil si to sám. "Muž byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici, protože ohrožoval bezpečnost silničního provozu, tak i svoji vlastní," popsala osud volajícího policejní mluvčí Lenka Uskobová.

Ukázalo se, že měl krvi dvě promile. To odpovídá sedmi velkým panákům slivovice. Na tento výlet bude muž dlouho vzpomínat. Uhradí záchytku a také pokutu, protože u něj strážníci našli řidičský průkaz, který byl vedený jako ztracený. Znovu ho našel a dál ho používal.

Témata:  život alkohol Pardubice

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy