Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Košt vánočního cukroví na Kroměřížku: Mlsné jazýčky mohly ochutnat 63 vzorků

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Kroměříž - V Koryčanech na Kroměřížsku se dnes odpoledne ochutnávalo vánoční cukroví, které napekly místní i pekařky ze širokého okolí. Podle pořadatelky Ivety Holáskové se koštu účastnilo 63 vzorků cukroví.

"Peču klasiku, linecké, vanilkové rohlíčky. Ale moje specialitka jsou tučňáci. Jsou to takové úlky, které jsou nazdobené jako tučňáci," popsala Jana Smetanová.

Několika druhy vánočního cukroví se přišla pochlubit i Alena Uhlířová. "Mám tady ořechové rohlíčky, šátečky, marokánky nebo medové trubičky. Všechno jsou to ověřené recepty, které naší rodině chutnají," popsala.

Mladší generaci zastupovala Vendula Boudová. "Každý rok se těším, protože hrozně ráda peču. Sice si říkám, že to nebudu dělat, ale pokaždé přidám nějaký nový recept, který jsem někde viděla v časopise a který musím vyzkoušet," řekla Boudová.

Nejmladší účastnicí koštu byla žákyně základní školy Aneta Janováčová. Mezi vzorky nechybělo ani cukroví z bezlepkové či z pohankové mouky. U většiny účastníků však vítězila klasika.

Lidí, kteří si pečou vánoční cukroví doma, v Česku v posledních letech ubývá. Stále častěji si jej totiž nakupují hotové.

Témata:  Vánoce recepty a vaření ženy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy