Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Studenti VŠ a vztahy? Sex na jednu noc je neláká, chtějí dlouhodobou známost

Polibek, ilustrační fotografie
Polibek, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Online průzkum časopisu Studenta ukázal, že studenti vysokých škol preferují dlouhodobé vztahy a osobní seznamování. Nejdůležitější je pro ně ve vztahu důvěra, naopak nejmenší význam přikládají věku. Ani sex pro ně ve vztahu není podstatný.

Více než dvě třetiny studentů VŠ mají zkušenost s alespoň ročním vztahem. V době průzkumu bylo zadaných 60 procent respondentů, tři čtvrtiny z nich více než půl roku. Více než čtyři pětiny vysokoškoláků věří na lásku na celý život, pouze každý dvacátý uvedl, že rozhodně ne.

Tři čtvrtiny vysokoškoláků upřednostňují osobní seznámení. Seznamky na internetu 69 procent respondentů vůbec nevyužívá.

"Na předních příčkách se umístily jednoznačně důvěra, porozumění a respekt, dále že je na druhého spolehnutí, společný smysl pro humor, podobné chápání světa nebo pocit bezpečí. Teprve za toto vše studenti řadili sex," sdělila šéfredaktorka časopisu Markéta Paráčková.

Studenty neláká ani sex na jednu noc, ačkoliv právě při studiu na vysoké škole k němu bývá dost příležitostí. Více než polovina respondentů uvedla, že ho nikdy nezažila. "Podle odborníků z amerických univerzit takovou sexuální zdrženlivost vykazovali mladí lidé naposledy ve 20. letech minulého století, tj. v období Velké hospodářské krize," uvedla Paráčková.

Témata:  studenti vztahy Láska, intimnosti průzkumy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy