Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co Češi nejčastěji hledají na internetu? Tato statistika vás možná překvapí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Toshiba

Praha - Statistiky vyhledávače Seznam.cz za loňský rok ukazují, že se Češi na internetu více starají o zábavu, než o práci.

Statistiky ukazují, že Češi se na internetu více starají, jak najít bod G než o znovuzískání ztraceného telefonu nebo získání práce. Bod G, neboli klíč k bráně ženské rozkoše, byl nejčastěji zadávaným heslem v souvislosti se spojením „jak najít". Kromě toho lidé také zjišťovali, jak najít ztracený telefon a práci. Na dalších místech skončila snaha o získání návodu, jak najít smysl života, holku, kluka nebo partnera.

Internet Češi využívají také k seznámování. Ženy zajímala nejčastěji rada, jak se seznámit s bohatým mužem, milionářem nebo s doktorem. Muži se zase kromě obecných dotazů na to, jak se seznámit s ženou a dívkou ptali po tom, jak se seznámit s holkou v autobuse, s modelkou, s malou dívkou, s Ukrajinkou nebo s romskou dívkou.

Úspěch v dnešní domě stále mají i seznamky. Slovo seznamka se od ledna do prosince 2016 objevilo ve vyhledávání Seznam.cz ve více než šesti a půl milionech hledaných výrazech. Vůbec nejhledanější je seznamka Štěstí.cz.

Muži i ženy řeší problémy s nevěrou velmi často prostřednictvím internetu. Samotného slova se v uplynulém roce týkalo přes sto tisíc dotazů. Slovo milenec pak hledali lidé podstatně častěji než slovo milenka.

„Jak ženy, tak muži jsou v otázce milenců a milenek poměrně praktičtí. U žen dotazy vypadají takto: ženatý milenec, mladší milenec, milenec se neozývá, milenec mě už nechce, milenec nebo manžel, starší milenec nebo zamilovaný milenec. Muži zase hledají milenky ve spojení milenka privat, jak se zbavit milenky či jak dlouho trvá zamilovanost do milenky," uvedla produktová manažerka vyhledávání na Seznamu Martina Pomikálková.

Témata:  internet Češi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy