reklama

Nejnovější výzkum mapující sexuální život nastupující generace mladých dospělých byl prováděn mezi třemi tisíci respondenty ve věku mezi osmnácti a čtyřiatřiceti lety. Z výzkumu vyplývá, že okolo sedmdesáti procent milleniálů si dopřává sex alespoň jednou týdně. Podle průzkumu mají přitom lidé s blonďatými vlasy šanci na pravidelný sex o něco vyšší než ti s rezavými vlasy. „Z průzkumu vyplynulo, že zatímco jedinci s blond vlasy mají v 79 procentech sex alespoň jednou týdně, u lidí s rezavými vlasy je to jen 68 procent,“ upozornil Adam Durčák z jednoho ze sexshopů, který se zabývá problematikou sexuality mladistvých. Lidé s hnědými vlasy pak se 73 procenty stojí přesně mezi.

Dlouhodobě zadaní preferují misionářskou polohu, singles na koníčka

V průzkumu převážná většina respondentů označila za nejoblíbenější klasickou misionářskou polohu. Více ji ovšem preferují lidé v dlouhodobých vztazích. Mezi singles vede poloha takzvaně na koníčka. Ukázalo se, že mladá generace také více než jejich rodiče holduje análnímu sexu. Přihlásilo se k němu šestatřicet procent respondentek a patnáct procent respondentů. Z údajů zároveň vyplynulo, že přibývá lidí, kteří během jedné soulože dosáhnou více orgasmů. Konkrétně padesát procent mužů a čtyřiačtyřicet procent žen se v průzkumu přihlásilo k pravidelnému multiorgasmickému sexu.

Do sexuálního života zasahují technologie, milleniálové se víc chrání

Do života dnes lidem více než kdy předtím zasahují technologie, což se odraží i na sexuálním životě milleniálů. Polovina z nich pravidelně posílá svým protějškům nahé či erotické fotky. Pro takzvaný sexting, tedy textové zprávy s erotickým obsahem, řada lidí využívá například aplikaci Snapchat. „Průzkum ukázal i to, že seznamovací aplikace bere většina mladých lidí jako přirozenou součást svého života. Šestašedesát procent lidí mělo sex s člověkem, kterého přes některou z aplikací poznali,“ dodal Durčák s tím, že se ale stále více milleniálů chrání při pohlavních stycích kondomy. „Až 48 % žen začleňuje kondomy do svého sexuálního života. Uživatelé kondomů navíc mají lepší sexuální život- mají více sexu, cítí se v posteli jistěji a během sexu vydrží déle,“ uzavřel Durčák.