Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak k nám promlouvá naše podvědomí? Psycholog odhaluje devět nejčastějších snů a jejich význam

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Pixabay

Sny často ukazují události, které jsou ve skutečnosti nemožné nebo nepravděpodobné, a jsou obvykle mimo kontrolu spící osoby. Vycházejí z vnějších i vnitřních podnětů a vzpomínek a představ. Mnoho lidí věří, že sny mají skrytý význam, a tak se často obrací ke snářům. S jejich výkladem ale mohou pomoci třeba i psychologové.

Mnoho psychologů se snaží vykládat sny. Patří mezi ně také Ian Wallace, který již v průběhu více než své třicetileté praxe interpretoval více než 150.000 snů. Pro server Bussines Insider proto sestavil seznam devíti nejčastějších snů a vysvětluje jejich význam. Radí také, co byste měli dělat, pokud se vám právě takové sny zdají.

9. Objevení prázdné místnosti

Co to znamená: Všechny pokoje v domě představují různé aspekty vaší postavy. Takže najít nevyužitý prostor naznačuje, že jste objevili talent, kterého jste si dříve nebyli vědomi.

Co byste měli udělat: Čím více času strávíte zkoumáním svého zatím spícího talentu, tím větší je pravděpodobnost, že najdete další otevřené dveře v bdělém stavu, říká Wallace.

8. Nekontrolovatelné vozidlo

Co to znamená: Vůz představuje vaši schopnost kráčet směrem ke konkrétnímu cíli. V bdělém stavu můžete mít pocit, že nemáte dostatečnou kontrolu nad vaší cestou k úspěchu.

Co byste měli udělat: Místo toho, abyste se snažili kontrolovat situaci, byste podle Wallace měli uvolnit sevření a umožnit vašim instinktům, aby pro vás vybraly tu nejlepší cestu.

7. Padat

Co to znamená: Pokud ve snu padáte, znamená to, že v bdělém stavu příliš trváte na nějakém konkrétním bodě nebo situaci. Musíte se uvolnit a oprostit se od ní.

Co byste měli udělat: Spíše než abyste měli obavy o ztrátu kontroly, někdy pouze stačí věřit v sebe a ostatní a čekat, až vše přirozeně zapadne na své místo.

6. Létat

Co to znamená: Být schopen létat naznačuje, že jste se v bdělém stavu zbavili situace, která vás tížila.

Co byste měli udělat: I když mohou lidé považovat tento pocit osvobození jen jako štěstí nebo náhodu, obvykle to spíše bývá proto, že se vám podařilo učinit pádné rozhodnutí nebo se postavit a převzít odpovědnost, říká Wallace.

5. Nebýt připravený na zkoušku

Co to znamená: Zkoušky představují to, jak hodnotíme naše vystoupení, takže to znamená, že kriticky hodnotíte svůj vlastní výkon v bdělém stavu.

Co byste měli udělat: Neměli byste se ponořit do nekonečného sebezkoumání. Skutečná zkouška znamená přijmout váš talent tím, že oceníte své znalosti a úspěchy, místo abyste je neustále posuzovali.

4. Být nahý na veřejnosti

Co to znamená: Vybíráme naše oblečení, abychom lidem kolem nás poskytli nějaký obrázek. Být nahý na veřejnosti naznačuje, že v bdělém stavu existuje situace, kdy se cítíte zranitelní a odhalení.

Co byste měli udělat: I když by to mohlo být potenciálně trapné, někdy stačí otevřít se ostatním, aby mohli vidět vaše skutečné schopnosti.

3. Nemůžete najít záchod

Co to znamená: Toalety používáme, abychom zareagovali na některé z našich nejzákladnějších potřeb. V bdělém životě je proto pro nás výzvou jasně vyjádřit své vlastní potřeby.

Co byste měli dělat: Věnujte více času péči o své vlastní potřeby, spíše než byste se starali o potřeby druhých.

2. Padání zubů

Co to znamená: Vaše zuby symbolizují to, jak sebevědomí a silní se cítíte. Znamená to, že některé situace v bdělém stavu způsobují, že se vaše důvěra rozpadá.

Co byste měli udělat: Nepohlížejte na sebe jako na bezmocné, spíše se pokoušejte v klidu zamyslet nad skutečností a přijměte ji jako výzvu.

1. Pronásledování

Co to znamená: V bdělém životě máte problém, kterému se chcete postavit, ale nevíte jak.

Co byste měli udělat: Berte to jako skvělou příležitost následovat určité osobní ambice. I když se to může zdát děsivé, vaši pronásledovatelé ve skutečnosti přenáší pozornost na vaše nerealizované talenty a úsilí o naplnění vašeho života.

Témata:  spánek lidé zajímavosti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy