reklama

Velikost, tvar, barva i čáry na vašich rukou údajně odhalují mnoho a metoda, která se jimi zabývá, se jmenuje palmistrie. Když otočíte své ruce a rychle si prohlédnete dlaň, pravděpodobně si všimnete tří hlavních čar různé délky a hloubky. Říká se jim čára života, hlavy a srdce. Ta první má značit vitalitu, druhá intelektuální kapacitu a třetí povahu a emotivitu. 

Hodnocení čar se provádí podle délky, hloubky, umístění či tvaru jednotlivých čar a také jejich pozice vůči dalším, menším čárám. Palmistrie se objevuje od dávných časů, už ve starověké Asii, Persii, Israeli či Babylonu. 

Ve funkci této metody věřily mnohé významné osobnosti, které létaly klidně tisíce kilometrů jen pro to, aby si světoznámými věštci nechali přečíst svou dlaň. Patří mezi ně třeba Mark Twain či Thomas Edison. Vy to můžete zkusit z pohodlí domova. 

Co znamená co?

Začátečník by se měl držet především tří hlavních čar a jejich vlastností. Čára života začíná mezi palcem a ukazováčkem, pokračuje pak dolů až k základně palce a bývá propojená se zápěstím. 

Dlouhá a hluboká má znamenat skvělé zdraví a sílu, krátká a hluboká je schopnost překonat fyzické výzvy. Nevýrazná značí, že životní cesta nebude proložena velkým množstvím překážek. Přerušená linka je ztráta, nemoc a nehoda, která život přerušuje. Linka může také chybět a to znamená, že její majitel neumí odpočívat a trpí úzkostí. 

Čára srdce se nachází přímo pod prsty a pokud je dlouhá, značí otevřenou milující osobnost. Krátká je introvert a velmi hluboká naznačuje, že má její majitel velmi stresující život. Rovnou čáru mívá vysoce inteligentní člověk a pokud není výrazná, je to osoba, která nemá příliš výrazné emoce. 

Čára hlavy je uprostřed dlaně. Dlouhou linku hlavy má velmi inteligentní člověk, pokud je navíc rovná, tak značí komplexní osobnost. Hluboká hovoří o velmi dobré paměti a vlnitá znamená konstantní souboj mezi srdcem a myslí. Pokud je přerušená, je tento člověk mentálně velmi vyčerpán. Její absence je velmi neobvyklá. Podle vykladačů se takový člověk o svůj život vůbec nezajímá.

Záleží i na barvě

Další techniky hovoří o tom, že pro čtení dlaně je velmi důležitá i její barva. Ta může být červená, růžová, bílá, namodralá, nažloutlá, černá nebo lesklá.

Červená je podle věštců znakem zodpovědnosti. Pokud je však příliš červená, může to být nevyrovnaný temperament. Růžovou mají lidé s nadměrným štěstím v životě. Bílá obecně znamená nemoc a namodralá je strach, závislost na ostatních.

Nažloutlá je smůla ve hře a složité prosazení ve vyšších společenských třídách.Černá je špatné zdraví, špatně štěstí a mnoho nemocí. Lesklá bílá ruka je podle vykladačů velké štěstí, úspěšná kariéra a také velmi dobré manželství.

Rozsáhlá kritika

Obor palmistrie je pod podobně tvrdou kritikou jako jsou numerologie, tarot, astrologie či kartářství. Není podložen žádným věděckým důkazem, je to čirá esoterika. Pomocí čtení ruky je reálně možné zjistit pouze možná jaký typ fyzické práce člověk vykonává nebo s jakými chemickými látkami se setkává, případně jakou chorobou trpí.

Praktikanti palmistrie však dosahují velkých úspěchů. Při "čtení" vystupují autoritativně a velmi spoléhají na své charisma a široce rozšířenou pověst, kterou budují mnoho let.

Klíčem k úspěchu věštce je také tzv. chladné čtení. To je technika při které vykladač používá aktuální statistická data, kooperace protistrany, velkou všímavost k detailům, schopnosti naslouchat, využití dramatických efektů, lichocení klientovi a sdělování mu toho, co tuší, že chce slyšet. Mistr této techniky umí být extrémně přesvědčivý.