Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Telekinetické schopností a ovládání mysli. Prováděli Američané tajné experimenty na lidech?

mozek
mozek
Foto: Pixabay

Spojené státy americké se prý během Studené války zaměřily na experimentování s cestováním v čase nebo pokusech na lidech, s cílem upravit jejich mysl a Sovětský svaz porazit v psychologické válce.

Montauk se nachází na americkém Long Islandu ve státě New York. Byl to první maják v New Yorku a čtvrtý nejstarší maják ve Spojených státech amerických. Využívala jej armáda, pobřežní stráž nebo námořnictvo. Objekt je však také zahalen velkým tajemstvím a je terčem několika konspiračních teorií. Nejznámější teorie mluví o tom, že na Montauku probíhaly vládní experimenty s cílem porazit Sovětský svaz v probíhající Studené válce.

Na projekt upozornil známý konspirátor Alfred Bielek, který zemřel v roce 2011. Ten například oznámil, že když se jednou ocitl v roce 2137, když v červenci 1943 americká armáda pustila do lodě USS Eldridge proud na Filadelfské námořní základně. Loď se prý teleportovala asi do vzdálenosti 320 kilometrů a mělo dojít i k přesunu časem. Bielek uvedl, že námořníky zahalil zelený dým. Celý incident je známý pod Filadelfským experimentem, o kterém vznikly dokumenty a bylo na toto téma napsáno i pár knižních publikací.

Bielek je prý také přeživším experimentů na newyorském Montauku. Prozradil, že se na místo dostal v roce 1983, když cestoval časem. Byly mu prý ale smazány vzpomínky, aby neprozradil důvěrné záležitosti, které se na místě odehrávaly. I skuteční fajnšmekři konspiračních teorií berou Bielekovo tvrzení s rezervou, ale je pravda, že kolem majáku panuje řada nesrovnalostí. 

Nedaleko majáku se totiž nachází americká základna Camp Hero, která byla postavená během druhé světové války. Během Studené války se zde soustředily špičkové radary, které detekovaly veškerou sovětskou aktivitu v Atlantském oceánu. Po roce 1981, kdy byl objekt uzavřen, se však začaly objevovat lidé, kteří tvrdili, že jako malí byli uneseni a vystavováni vládním experimentům za účelem získání telekinetických schopností a ovládání mysli. Testovala se hranice lidské mysli, jak někteří uvedli.

Na podobné téma byl zpracován i sci-fi seriál vysílaný na Netflixu s názvem Stranger Things, který se stal hitem. Netflix odvysílal už druhou sérii. Jednou z hlavních postav byla dívka se jménem Eleven, na které vláda prováděla výše zmíněné experimenty a která díky tomu ovládá telekinezi, čili dokáže pomocí mysli hýbat předměty. Sci-fi retro seriál se odehrává v 80. letech minulého století. 

Témata:  USA studená válka Sovětský svaz mozek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy