Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sázka na jistotu? Na královské svatbě se budou podávat britská jídla

jídlo
jídlo
Foto: Pixabay

Londýn - Královská rodina zatím neoznámila, na jakých pokrmech či vínech si pochutnají hosté sobotní recepce po svatbě britského prince Harryho a americké herečky Meghan Marklové.

Podle královského šéfkuchaře Marka Flanagana je ale jasné jedno: půjde o britské produkty. Některé z plodin byly dokonce vypěstovány na panstvích královny Alžběty, prozradil Flanagan agentuře AP.

Načasování svatby je podle šéfkuchaře naprosto ideální, protože právě nastala sezóna britské zeleniny. "Pár chtěl, abychom v menu použili všechny místní sezónní produkty a díky nedávnému dobrému počasí se nám to daří," uvedl Mark Flanagan. Harry a Meghan Markleová se podle něj podíleli na přípravě pokrmů. "Všechno ochutnali," dodal.

Bližší podrobnosti o svatebním menu zatím nejsou známy. V minulosti například královna během slavnostních událostí nechávala servírovat spíše anglické šumivé víno než šampaňské.

Na odpolední recepci, která bude následovat po obřadu v kapli svatého Jiří, se očekává asi 600 hostů. Podle všeho půjde o recepci, kde se bude jídlo konzumovat vestoje a hosté si pochutnají na nejrůznějších kanapkách a pokrmech v malých miskách.

Jídlo se bude připravovat v královských kuchyních hradu Windsor. V den svatby bude pokrmy v kuchyni chystat asi 30 lidí. Jak Flanagan poznamenal, nepůjde o žádné experimenty, ale vyzkoušenou klasiku.

Večerní recepci pro 200 hostů pořádá v sobotu i Harryho otec, princ Charles. Jaké pokrmy bude servírovat on, nebylo zveřejněno.

Témata:  jídlo Královská svatba Velká Británie svatba Princ Harry

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 17:25

Rusko bude cílit na západní zbraně na Ukrajině, oznámil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy