reklama

Dodržování základní hygieny

Správná hygiena by měla být zásadní součástí vašeho života, protože je důležitá pro dobré zdraví. Sprcha či koupel, vyčištění zubů a nošení čistého vypraného oblečení – to vše by mělo být součástí vaší základní hygieny. Nosit čisté spodní prádlo je základní kámen vaší osobní hygieny. Čisté prádlo je zbavené mikrobů a bakterií, které mohou mít nepříznivé účinky na vaše zdraví.

Zabránění vzniku infekcí

Spodní prádlo pomáhá absorbovat pot, ale pokud ho denně neměníte, zvyšujete riziko kvasinkové infekce, protože kvasinkám a bakteriím se daří ve vlhkém prostředí. Špinavé spodní prádlo může obsahovat stopy výkalů. Bakterie z fekální hmoty se mohou rozšířit do močového traktu, což vede k infekci močových cest. Abyste zabránili infekcím, musíte se ujistit, že každý den nosíte čisté, suché prádlo.

Zabránění vyrážkám

Vaše pokožka vás může svědit, pokud sedíte ve stejném prádle a oblečení po dobu jednoho nebo dvou dní. To, co začíná pouhým svěděním, se může brzy změnit ve vyrážku nebo bolest. Ačkoli lze tyto vyrážky lze snadno léčit, je vždy lepší jim předcházet tím, že budete nosit čisté spodní prádlo. Pokud si všimnete vyrážky, omyjte si postiženou oblast a pravidelně měňte spodní prádlo. Pokud se nezahojí, navštivte svého lékaře.

Pohodlí

Jak se cítíte, když si dáte sprchu a oblečete si čisté oblečení? Je to určitě příjemný pocit. Nečistota, pot a bakterie mohou být velmi nepohodlné. Navíc to může mít negativní dopad na váš milostný život. Nejen, že skvrny a svědění způsobí, že budete cítit nepohodlně, ale navíc vystavujete druhou osobu riziku infekce kvůli vaší nedbalosti.

Sebevědomí

Pokud pravidelně neměníte prádlo, brzy se kolem vás začne linout zvláštní zápach. To je znamení, že je opravdu na čase se umýt a převléct. Tento nepříjemný zápach a infekce způsobené špinavým prádlem může ovlivnit vaši sebevědomí. Strach, že ostatní lidé ucítí váš zápach, může naprosto zabít váš společenský život.

Je vždy lepší dávat přednost bavlněnému spodnímu prádlu místo hedvábí nebo nylonu. Bavlněné spodní prádlo dovolí vaši pokožce dýchat a zabraňuje infekci. Lepší je volnější prádlo, protože těsné spodní prádlo může vést k infekci, protože je kvůli němu vaše pokožka vlhká.