Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je možné najít životní lásku v letadle? Podle průzkumu je to lepší než na seznamce

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Šance, že člověk narazí na svůj ideální protějšek v letadle, je vyšší, než když se obrátí na seznamku. Ukazuje to alespoň průzkum pro britskou banku HSBC.

Každý padesátý cestující v letecké dopravě potká ve vzduchu svou životní lásku. 

Výsledky studie jsou o to překvapivější, že v létání už dnes nikdo romantiku nehledá, což je dáno rozmachem nízkonákladovek, píše list The New Zealand Herald. Ještě v 60. letech přitom reklamy aerolinek představovaly létání jako romantickou záležitost.

Další část průzkumu se týkala zvyků cestujících. Autoři sondáže oslovili asi 6000 osob a zjistili, že více než polovina pasažérů se dává se spolucestujícími do řeči. Každý sedmý cestující přitom navázal v letadle dlouhodobé přátelství a 16 procent získalo nový obchodní kontakt.

Témata:  letectví a letadla vztahy Láska, intimnosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy