reklama

Ďáblovo moře (Devil´s Sea) má být obdobou Bermudského trojúhelníku z Atlantiku. Ďáblovo moře se ale nachází v Pacifiku východně od japonských ostrovů. Trojúhelníkový prostor vede od ostrova Guam po okraj Filipín a následně po ostrov Yamatai u Japonska. Prostor se také nazývá spojením "Dračí trojúhelník". 

Stejně jako v případě Bermudského trojúhelníku, i v tom Dračím dochází k rušení signálu a výpadkům navigačních a komunikačních zařízení. Pokud se budete chtít navigovat pomocí kompasů, magnetická střelka vám moc nepomůže. Podobně jsou na tom vysílačky, které nezřídka vypoví svou službu. I v tomto prostoru Pacifiku došlo ke zmizení mnoha plavidel, teorií, proč se tomu tak děje, je spousta. Žádná ale nestojí na pevných důkazech, všechny vycházejí z výpovědí svědků. 

Tato paranormální lokalita je podle různých teorií různě velká. Mezi nejznámější případy ztracených lodí patří například zmizení japonského výzvědného plavidla Kaiyo Maru No 5, které mělo na palubách posádku o 31 lidech. Vědci zkoumali podmořský vulkán Myojin-sho, který je vzdálený 300 kilometrů jižně od Ďáblova moře. Loď zničila erupce z roku 1952, kousky vraku se nalezly později. Sedm malých rybářských bárek zmizelo postupně v průběhu let 1949-1953 v oblasti mezi Iwodžimou a ostrovem Miyake.

Záhadná zmizení lze pozorovat i v současnosti. Někteří lidé se domnívají, že katastrofy vznikají v důsledku mimozemských nebo paranormálních aktivit působících nad a pod hladinou. Jiní jsou přesvědčeni, že příčinou je kombinace běsnících přírodních jevů, jako jsou kruté bouře či vodní tornáda. V roce 1980 v tamních vodách zmizela loď MV Derbyshire, která byla asi tak velká, jako dva Titaniky dohromady. Loď nevyslala žádný nouzový signál, podle oficiálních informací mohl za její potopení tajfun Orchid. Za druhé světové války, když zde Američané bojovali proti Japoncům,v moři nevysvětlitelně zmizelo na dvacet amerických ponorek.  

Někteří japonští námořníci spojují oblast s výskytem UFO. Například podle veterána letecké společnosti TOA Masaru Sajtó, který ho měl údajně spatřit. "Bylo to větší než automobil, ale menší než letadlo. Jasně jsem ale viděl, že letadlo to není," vypovídal. Objekt se měl nacházet na nebi asi 1 500 metrů od hladiny oceánu. 

Jednou z legend, která souvisí s tajemnou oblastí, je příběh o lodi mrtvých. Podle příběhu, který ale nikdy nebyl zcela dokázán, v tamních vodách zmizela v roce 1948 nizozemská loď Ourang Medan, která směřovala do indonéské Jakarty. Obchodní lodě v oblasti zaznamenaly nouzové volání o pomoc, vyděšený radista jim řekl, že všichni důstojníci včetně kapitána lodě jsou mrtví.  "Mrtvá je asi celá posádka... umírám!" křičel. Většina lodí se měla k místě plavidla vydat. Zachránci nezaznamenali žádné známky poškození lodě, na palubě ale spatřili doslova lidský hřbitov. Mrtvoly námořníků ležely po celé palubě, v jejich mrtvolných tvářích byl rozeznatelný jenom děs. Následně měla loď sama vzplanout. Podle legendy se následně potopila. 

Pokud se zaměříme na čistě vědecké vysvětlení, podle odborných výzkumů může za paranormálními jevy stát rozsáhlé pole hydrátu metanu, které se nachází v oblasti trojúhelníku. Pokud se teplota na dně oceánu zvýší na 18 stupňů, plyny metanhydrátu explodují. Tento plyn, který se vytvoří, následně stoupá na hladinu a vytváří velké bubliny, která následně bouchnou, následkem výbuchu se může přerušit vztlaková síla, čímž může dojít až k potopení lodi. 

Jiným vědeckým vysvětlením můžou být četné podmořské vulkány, které se v oblasti nacházejí. Je zdokumentováno, že v oblasti mizí celé ostrovy, a nové zase vznikají - je to způsobenou vulkanickou a seismickou aktivitou.

Pokud se podíváme hluboko do historie, zjistíme, že ve dvanáctém století se velký chán Kublajchán několikrát pokoušel dobýt japonské ostrovy přeplutím Ďáblova moře. Při invazi ztratil všechna plavidla a s nimi i 40 tisíc mužů na palubách. Na vině měl být tajfun. Během osmnáctého století se také mluvilo o tajemné paní, která se v oblasti měla plavit na lodi. 

V roce 1989 vydal knihu o místě výzkumník Charles Berlitz. Ten zmapoval, že mezi lety 1952 a 1954 v oblasti zmizelo pět japonských válečných plavidel. Celkem mělo přijít o život 700 lidí.