reklama

Tim Allen

Čeho se dopustil i u nás populární Kutil Tim, že se ocitl za katrem? V roce 1978 byl Tim na letišti v Kalamazoo v Michiganu chycen se 750 gramy kokainu. Hrozilo mu doživotí. Allen už měl naštěstí pro sebe tehdy improvizační sklony, a tak se se soudy a policií dohodl. Místo doživotí dostal čtyři roky, ale musel udat všechny své kolegy. Za slušné chování byl po 28 měsících v roce 1981 z vězení propuštěn.

Danny Trejo

Skutečný filmový drsňák měl i drsné mládí. Za loupeže, rvačky, drogy, ublížení na zdraví a členství v ganzích strávil Danny ve vězení v mládí celkem jedenáct let. První trest měl být o několik let nižší, ale „The Mayor“, tedy Starosta, jak se Trejovi přezdívalo, se choval tak nepřijatelně a vzpurně, že si pobyt za mřížemi o dost prodloužil. Při dalším pobytu v nápravném zařízení si však uvědomil, že tato cesta vede do pekla. Trejo se zapojil do programu, který pomáhal vězňům vrátit se do řádného života. Od roku 1969 Danny se zákonem nemá problém. 

Robert Downey Jr.

Herec má ke své roli polepšeného floutka Tonyho Starka alias Iron Mana daleko bližší vztah, než se předpokládá. Mezi léty 1996 a 2001 byl totiž slavný herec v jednom velkém rauši a problémech. Downey ujížděl snad na všech návykových látkách, na které si vzpomenete! Od alkoholu přes marihuanu po kokain a heroin. „Je to jako mít v puse hlaveň brokovnice, mít prst na spoušti a já mám rád chuť zbrojní oceli,“ prohlásil slavný herec během jednoho soudního přelíčení. Downey dostal mnoho šancí, ale v roce 1999 porušil podmínku a ocitl se navíc než rok ve vězení. Po propuštění ještě nějaký čas vedl divoký způsob života. Brzy si však uvědomil, že se tak ničí a nastoupil dobrovolně na léčbu.

Wesley Snipes

Za co se mohl do vězení dostat herec známý především jako legendární lovec upírů Blade? Honičky? Rvačky? Drogy? Kdepak! Daně! Snipes patří mezi přesvědčené neplatiče daní a nikdy je z peněz, které během své filmové kariéry vydělal, neplatil. Dluh vůči státní kase USA nabobtnal na pěkných 15 milionů dolarů. Snipes u soudu zvolil poněkud nevhodnou taktiku obhajoby: napřed soudu vysvětlil proč jsou daně nemorální a pak to, že když je stát po něm chce, je to vlastně rasová šikana. Soud jeho bohulibý aktivismus ocenil třemi roky vězení, které si v letech 2010 až 2013 celé odseděl.

Phil Spector

Legendární hudební producent, který spolupracoval s takovými legendami jako byly Beatles, Ramones nebo Céline Dion. Spector byl ovšem také muž posedlý zbraněmi. Když nebylo po jeho vůli, neváhal je jako argument vytáhnout. Jednou dokonce prý po studiu honil s revolverem i Johna Lennona. V roce 2003 to ovšem Spector přehnal, a po jedné pitce zastřelil hostesku, která jej odvedla domů. Po dlouhé špinavé soudní bitvě byl nakonec Spector v roce 2009 odsouzen na 19 let vězení.

…a nakonec Johny Cash

Přestože Johny Cash byl mezi vězni velmi oblíben a tvrdil, že ví, jak to ve vězení chodí, nikdy ve skutečnosti ve vězení nebyl. Přestože byl závislý na opiátech a alkoholu, strávil jen několik noci na záchytce a vždy se vykoupil. Nejblíže se Cash pobytu v nápravném zařízení dostal, když jeho vinou shořela část kalifornského národního parku Los Padres. Cash při tom málem zahynul a později tvrdil, že požár vznikl kvůli poškozenému výfuku jeho vozu. Podle verze prokurátora Cash založil požár po požití drog, když se chtěl u ohýnku ohřát. Hrozilo mu až 20 let odnětí svobody. Muž v černém se však opět vykoupil. Se správou parku se dohodl na mimosoudní dohodě a zaplatil 82 000 dolarů. Stát poté žalobu stáhl.