Sbohem, Bude Spencere. Tisíce lidí se přišly rozloučit s legendou +VIDEO (2:42) | video: YouTube

Bud Spencer se před 86 lety narodil v Neapoli jako Carlo Pedersoli. V Itálii se uskutečnil i jeho pohřeb - v kostele Santa Maria in Montesanto na římském náměstí Piazza del Poppo. Zájem veřejnosti byl tak velký, že na dodržování veřejného pořádku dohlíželi policisté.

Kolem rakve se procházeli filmoví nadšenci se slzami očích, aby vzdali populárnímu hrdinovi spaghetti westernů poslední poctu. Před otevřenou rakví, kterou pokrývala průsvitná látka, nechyběly květiny, fotografie ani vlajka fotbalového týmu Lazio Řím. U jeho těla ležel růženec a fotografie z jeho alba, na kterém už v roce 2003 zpíval o smíření se stárnutím. Herec zdůrazňoval, že se smíchem jde všechno líp.

S filmovou legendou, kterou delší dobu trápily zdravotní problémy a který v kruhu blízkých skonal v pondělí večer, se přišla rozloučit i nově zvolená starostka Říma Virginia Raggiová, která ho označila za mimořádného člověka. Vedle rakve stáli jeho potomci, dcera Diamy a syn Giuseppe.

V síni se nacházel i erb jeho rodného města Neapol, logo Italského olympijského výboru, za který herec v mládí závodil na plaveckých závodech. Nechyběla ani konzerva fazolí, kterou v kombinaci s cibulí měl zesnulý herec údajně moc rád.

– Globe24.cz

100

Západ na mě útočí, přitom za mnou tajně chodí vyjednávat, tvrdí Bašár…

Čtěte dále