reklama

"Čich psa jako je Rocco je čtyřicetkrát citlivější než u lidí. Rocca jsme speciálně vybrali a vycvičili, aby poznal vůni čehokoliv, co není správné při zrání whisky.

Při výrobě vína se běžně užívají mechanické "čenichy", ale my jsme chtěli zachovat tradici řemeslné výroby a využít psí superčich na kontrolu kvality výroby. Jeho schopnost očuchat velký počet sudů za velmi krátkou dobu z něj dělá skvělého člena našeho zručného týmu," uvedl Chris Woof z vedení společnosti.

Skotská whisky zraje v dubových sudech. Pokud by ve dřevě byly nečistoty nebo třeba plísně, kvalitu nápoje by výrazně poškodily. Pes díky svému čichu kontroluje kvalitu sudů, ale podle zaměstnanců destilérky je také milým členem pracovního kolektivu, který každému zvedne náladu, uvedla Lianne Nobleová, která se o psa ve firmě stará a plánuje jeho pracovní povinnosti.

reklama