Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajemství úspěchu Zdeňka Pohlreicha. Řekl, co by ho před lety nikdy nenapadlo

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Foto: Lexus

Málokdo má v českém pohostinství takové renomé jako Zdeněk Pohlreich. Jeho recept na úspěch by chtěl znát každý kuchař. Pohlreich přitom přiznal, že funguje něco, na co by si před řadou let rozhodně nevsadil. 

S rostoucí popularitou televizních kuchařských show a soutěží se objevila spousta kuchařských osobností. Jednou z prvních takových byl Zdeněk Pohlreich, o jehož popularitu se postaraly Prima a pořad Ano, šéfe, v němž objížděl strádající hospody nacházející se všude možně po České republice.

Dnes se věnuje především svým podnikům, na které přišla řeč, když byl tento týden hostem rozhlasového pořadu Blízká setkání. Známý kuchař ve vysílání přiznal, čím je i po dlouholeté praxi v oboru překvapen.

"Nikdy by mě nenapadlo, že jídla, která máme v menu 17 let, na něm vydrží tak dlouho," řekl Pohlreich. Podotkl však, že když něco funguje, není důvod to měnit. Určitý problém tu však vyvstává. "Největší problém je, že kuchaři to nechtějí pořád dokola vařit. Já jim zase říkám, že nemůžeme lidem nedat jídlo, které chtějí, protože by se cítili podvedeni," vysvětlil. 

Není proto ani divu, že slavný šéfkuchař nemá chuť se zabývat nejnovějšími trendy v gastronomii. Navíc se domnívá, že máloco z nich přežije zkoušku časem. "Nemám rád trendy. Je to něco krátkodobého, co nemá trvalou hodnotu. Nejsem trendový tip," dodal. 

Témata:  Zdeněk Pohlreich

Související

Aktuálně se děje

10. prosince 2024 11:29

Rusové zjistili, že už nepotřebují věznice. Vězně poslali bojovat na Ukrajinu

Plán na vybudování „super věznice“ poblíž města Ulan-Ude na Dálném východě Ruska byl zrušen. Tento krok oznámil během tiskové konference gubernátor Burjatska Alexej Cyděnov, který uvedl, že důvodem je nedostatek financí a fakt, že „z pochopitelných důvodů jsou věznice nyní většinou prázdné“.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy